Windsor ziet het al gebeuren: 'Piastri kan ervoor zorgen dat Norris bij McLaren vertrekt' Formule 1
Formule 1

Windsor ziet het al gebeuren: 'Piastri kan ervoor zorgen dat Norris bij McLaren vertrekt'

Windsor ziet het al gebeuren: 'Piastri kan ervoor zorgen dat Norris bij McLaren vertrekt'

Peter Windsor weet het zeker: Oscar Piastri is het nieuwste supertalent binnen de Formule 1. Tijdens een recenteYouTube-stream besprak de Britse F1-journalist de mogelijkheden voor Piastri binnen de Formule 1. Zo is hij van mening dat het hem niet zou misstaan als hij binnenkort een kijkje zou nemen bij Red Bull Racing. Verder verwacht hij ook dat het nog moeilijk gaat worden voor zijn McLaren-teamgenoot Lando Norris, want Windsor verwacht dat hij overschaduwd zal worden door de jonge Australiër.

Piastri heeft pas dit jaar zijn debuut gemaakt in de koningsklasse, waar hij landgenoot Daniel Ricciardo opvolgde bij McLaren. Het is nog niet het seizoen waar McLaren op gehoopt had, maar rookie Piastri overtreft tot nu toe wel alle verwachtingen, zo ook in de ogen van Windsor. De jonge Australiër heeft ook al zijn eerste punten behaald met een achtste plek in zijn thuisrace in Melbourne.

Windsor: 'Piastri heeft enorm veel potentie, hij kan later zeker bij de top horen'

Windsor is zo overtuigd van de potentie van Piastri dat hij verwacht dat de jonge coureur binnen een aantal jaar een zitje veroverd zal hebben bij Red Bull. Ook denkt hij dat de Australiër een goede coureur voor Ferrari zou zijn, waar hij het goed zou kunnen opnemen tegen Carlos Sainz. Voor nu zit Piastri echter nog bij McLaren, waar hij eerst zijn teamgenoot Norris zou moeten verslaan.

Volgens Windsor is dat onvermijdelijk en verwacht hij dat Norris niet lang bij McLaren zal blijven, mocht het inderdaad zo blijken dat Piastri betere resultaten neerzet. 'Van wat ik tot nu toe heb gezien is het een coureur met een prachtige rijstijl', constateert Windsor, geciteerd door PlanetF1.com. 'Hij heeft enorme potentie en ik denk dat hij supersnel zou zijn als hij nu in een Red Bull had gezeten, of dat hij bij Ferrari wel eens Sainz er uit had kunnen rijden.' Het is natuurlijk nog vroeg om te zeggen, dus Windsor durft nog geen echte vergelijkingen te trekken met de Mercedes-coureurs zoals George Russell en Lewis Hamilton, en ook Charles Leclerc en Max Verstappen zijn zeker van een ander niveau, 'maar qua potentie is dat wel het type coureur dat hij kan worden', meent Windsor.

'Het is nu aan Norris om ook zijn potentie te tonen'

Voor nu is het vooral zaak dat Piastri bij McLaren kan aantonen dat hij zijn teamgenoot met meer ervaring bij kan houden. 'Ik denk dat Lando (Norris, red.) ook enorme potentie heeft, maar hij moet het nu waarmaken bij McLaren, terwijl Oscar (Piastri, red.) net pas komt kijken en niets te verliezen heeft', legt Windsor uit. 'Lando moet nu laten zien dat hij echt beter is en dat heeft hij nog niet kunnen aantonen.' Windsor vindt het verder vooral zonde dat het goede duo van Norris en Ricciardo uit elkaar is gehaald. 'De balans zat daar perfect, maar Piastri is wel een snellere coureur, dus dat heeft McLaren goed gezien.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws