Hill zet vraagtekens bij aanpak Marko: 'Je kan dit wel bij Verstappen doen' Formule 1
Formule 1

Hill zet vraagtekens bij aanpak Marko: 'Je kan dit wel bij Verstappen doen'

Hill zet vraagtekens bij aanpak Marko: 'Je kan dit wel bij Verstappen doen'

Damon Hill denkt dat de aanpak van Helmut Marko mogelijk niet geschikt is om het beste uit Nyck de Vries te halen. De coureur van AlphaTauri staat op dit moment onder flinke druk, aangezien hij een ultimatum te horen heeft gekregen. Marko staat bekend als strenge leermeester, wat in het verleden nog wel eens heeft gewerkt. De adviseur van Red Bull Racing heeft in zijn tijd al meerdere coureurs versleten om te zien uit welk hout ze gesneden zijn.

Hill ziet dat men bij Red Bull vaak wat strenger is voor de coureurs dan bij enkele andere teams. Er is vooral één man die vaak kritisch is op de rijders bij de Oostenrijkse renstal en zusterteam AlphaTauri. 'Marko staat bekend als een strenge leermeester voor coureurs', geeft Hill aan bij de F1 Nation-podcast. 'Dat is hij altijd al geweest, maar ik heb geen idee waar het vandaan komt. Vroeger was hij als coureur al streng op zichzelf en sommigen denken dat dit de manier is om het beste uit een coureur te krijgen.'

De enkelvoudig wereldkampioen is van mening dat deze aanpak ook niet goed overkomt op De Vries. Er is wel een andere Nederlandse coureur waarbij de strenge aanpak goed is gekomen. 'Je kan dit bij Max (Verstappen, red.) doen, want hij reageert hier goed op. Hij heeft zichzelf bewezen. Daar heb je een voorbeeld waardoor mensen kunnen zeggen dat de sterksten zullen overleven en de zwaksten moeten worden weggedaan.'

Hill: 'Dit is typisch Red Bull'

De Vries is niet de eerste die op de schopstoel zit bij Red Bull. Meerdere coureurs, zoals Pierre Gasly en Daniil Kvyat, moesten eerder gedurende een seizoen plaatsmaken voor een andere coureur. 'Het is typisch Red Bull. Ze gaan met een coureur richting de zomerstop en zeggen: jij moet weg, iemand anders is aan de beurt. Op die manier gaan ze door een flink aantal coureurs heen om te zien hoe ze het doen. Dat moet ergens ook wel, want in de Formule 2 heb je die druk niet', concludeert Hill.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws