Winkelman deelt verwachtingen: 'Zij gaan geheid ook zo'n zeperd hebben' Formule 1
Formule 1

Winkelman deelt verwachtingen: 'Zij gaan geheid ook zo'n zeperd hebben'

Winkelman deelt verwachtingen: 'Zij gaan geheid ook zo'n zeperd hebben'

Na de eerste twee races van het 2024-seizoen in Bahrein en Saoedi-Arabië leek het erop dat Red Bull Racing ook dit jaar weer de grid zou gaan domineren. Drie maanden later staat het kampioenschap er heel anders voor dan verwacht. Nog altijd geniet de Oostenrijkse renstal een voorsprong, maar enorm overtuigend zijn de recente prestaties niet. Des te interessanter wordt de vraag hoe de rest van het seizoen zal verlopen. In een interview met Motorsport.com deelt Rick Winkelman zijn verwachtingen.

Coureurs Max Verstappen en Sergio 'Checo' Pérez klagen dit seizoen over hoe de RB20 over de kerbs gaat en ze lieten weten dat de auto hevig hobbelt. Deze zwakheden kwamen met name naar voren op de twee meest recente circuits in Monaco en Canada. Na een kleine uitstap naar Noord-Amerika komt de Formule 1 voor het aankomende paar races weer terug naar Europa. Mogen we de geschiedenis geloven, zouden deze circuits met gladder asfalt beter bij Red Bull moeten passen.

Gevecht tussen vier teams

De gemiddelde Verstappenfan was erg blij geweest als de Limburger nu weer zo dominant was geweest als in 2023. Winkelman begrijpt dat, maar hij ziet ook wel de toevoegde waarde in van een kampioenschap zoals het huidige. 'Ik hoop dat we wel echt vier teams gaan hebben die voor podiumplaatsen kunnen rijden', zegt hij. 'Laat die anderen maar lekker dichtbij komen. Die voorspelbaarheid, hoe mooi die ook is als je Verstappenfan bent, je wil ook gewoon gave races zien zoals afgelopen weekend.'

Het raceweekend in Montreal had flink wat verrassingen in petto. Een enorme regen- en hagelbui zorgde voor een verstoorde eerste vrije training op de vrijdag en in de race viel niet alleen Pérez voor de tweede keer op rij uit, maar wisten ook beide Ferrari's het einde niet te halen. 'Dat zijn wel typische Montreal-dingen. Ik vrees dat we dat soort onvoorstelbare dingetjes de komende wedstrijden minder zullen hebben, want daar zijn het niet de circuits voor', zegt Winkelman.

Qua kansen van de teams verwacht Winkelman niet veel verandering. 'Ik denk altijd nog wel dat Max dé man is. Ik denk ook nog steeds dat Red Bull wel hét team is', zegt hij. 'Maar ik denk wel dat ze nu bij Mercedes weer het gevoel hebben van: we komen er weer aan. Toch gaan zij geheid ook een zeperd hebben zoals Ferrari nu heeft gehad. Maar ik hoop dat de drie teams die nu achter Red Bull zitten die stijgende lijn vast kunnen houden. Red Bull zal ook gewoon blijven doorwerken en dat is alleen maar gaaf.'

Verwachting voor Barcelona

De eerstvolgende race die er op het programma staat is Barcelona. Vooralsnog wordt Red Bull gezien als favoriet voor het weekend in Catalonië. Volgens Winkelman zal het Oostenrijkse team alleen niet de enige zijn die sterk uit de bus komt. 'Als je Hamilton hoorde, hoe kritisch hij op zichzelf was en hoe negatief hij over zichzelf was... En dan ook nog een beetje negatief over het team... Als hij de motivatie nog heeft om te zeggen En nu ga ik het potverdorie beter doen in Barcelona, want ik ga nu laten zien wat ik kan en niet die gekke Russell als beste Mercedes-man dan zou Hamilton daar wel eens goed kunnen gaan presteren.' Winnen zal de Brit volgens Winkelman alleen niet. 'Ferrari zal het beter doen dan in Canada mag je toch hopen en Verstappen wint', sluit hij af.

Ben je in het buitenland en wil je live het EK kijken? Verbind met een NL-server door middel van een VPN.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws