Winkelman zet Verstappens dominantie in de schijnwerpers: 'Het blijft bijzonder' Formule 1
Formule 1

Winkelman zet Verstappens dominantie in de schijnwerpers: 'Het blijft bijzonder'

Winkelman zet Verstappens dominantie in de schijnwerpers: 'Het blijft bijzonder'

Max Verstappen verbreekt record na record en volgens Rick Winkelman moeten we de prestaties van de Nederlander niet onderschatten. In Brazilië wist de drievoudig wereldkampioen opnieuw een oud record te verbreken. Volgens de autosportjournalist is de dominantie van Verstappen dit seizoen iets wat erg bijzonder is om mee te maken.

'Het is niet normaal wat voor seizoen hij heeft', vertelt Winkelman tegen Motorsport.com. 'Het is toch een Nederlander die dat allemaal doet. Nederland, autosportland, zeg ik dan altijd maar. Het blijft bijzonder', voegt de journalist eraan toe. De Nederlandse wereldkampioen heeft al verschillende mooie records binnen mogen hengelen. Hij was de jongste Formule 1-coureur ooit en heeft ook het record van jongste Grand Prix-winnaar op zijn naam staan.

Verstappen heeft afgelopen weekend in Brazilië opnieuw een record weten te verbreken. Door zijn overwinning op het circuit van Interlagos heeft de Nederlander nu zeventien overwinningen in een seizoen, wat betekent dat hij minimaal 77,27 procent van het seizoen heeft gewonnen. Het vorige record stond op 75 procent en werd in 1952 behaald door Alberto Ascari.

Op zoek naar records om te verbreken

'Dit is weer een uniek moment denk ik, dat we dit meemaken met alle records die Max pakt', stelt Winkelman. 'De records die ze zoeken, worden wel steeds exclusiever en raarder', voegt hij hier echter oordelend aan toe. 'Overal worden recordjes gezocht, iets wat nog nooit is gebeurd of juist heel lang geleden voor het laatst gebeurde. Dan weet Max toch ook dat rare record weer te pakken, dus zo is er iedere week wel weer wat, maar dat is gaaf', aldus de autosportjournalist.

Winkelman is van mening dat Verstappen dit seizoen het meest dominante seizoen ooit aan het rijden is. 'Het blijft natuurlijk wel lastig vergelijken', stelt hij over het nieuwe record dat de drievoudig wereldkampioen heeft gehaald. 'Het is een record dat al heel lang staat. Dat was echt een ander tijdperk in de Formule 1, dus ik denk dat je toch vooral moet kijken naar wat er nu gebeurt of wat er in het recente verleden gebeurde. Je moet niet te ver teruggaan in de tijd, want dat was echt een andere periode', aldus Winkelman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws