Wolff bewondert motorproject Red Bull: 'Een uitstekende basis voor de komende jaren!' Formule 1
Formule 1

Wolff bewondert motorproject Red Bull: 'Een uitstekende basis voor de komende jaren!'

Wolff bewondert motorproject Red Bull: 'Een uitstekende basis voor de komende jaren!'

Toto Wolff denkt dat Mercedes als team zijnde een voordeel blijft houden ten opzichte van Red Bull Racing. Mercedes is gewend om jaar na jaar de titel binnen te slepen, en bij de Oostenrijkse concurrenten is dit de afgelopen jaren niet het geval geweest. Dit ziet de Mercedes-teambaas dan ook als een zwaktepunt van de titelconcurrenten. Met het zelfvertrouwen zit het bij Mercedes goed, ook als de situatie net wat anders is dan in de afgelopen jaren.

De Oostenrijker steekt tegenover LAOLA1.at van wal over de voor- en nadelen die hij bij zijn eigen team ervaart in de slotfase van het 2021-seizoen. Nadelen benoemt hij niet, voordelen wel: 'We hebben een goede auto die we beter begrijpen dan voorheen. Ons voordeel is dat we niets te bewijzen hebben. Dat maakt het makkelijker voor ons om te presteren.' Dit neemt dus een significante hoeveelheid druk weg bij het team, is Wolff van mening.

Of dat bij de titelconcurrenten uit Milton Keynes het geval is, vraagt de voormalige leider van Williams zich af: 'Ik weet niet hoe dat er bij Red Bull uitziet, maar wij hebben het zelfvertrouwen om met deze situatie om te gaan.' Wel is het zo dat Red Bull vorig decennium uiteraard ook enkele titels gewonnen heeft. Volgens Christian Horner doen ze momenteel mee aan de sport met een werknemersgroep die grotendeels gelijk is aan de werknemersgroep van toen.

Situatie voor Mercedes anders

Wolff geeft toe dat het een ander verhaal is wanneer de strijd niet tussen twee Mercedes-coureurs gaat, maar tussen een van zijn eigen coureurs en een rijder van buitenaf. 'Het is waar dat dat gevecht afgelopen jaren vooral uitgevochten werd door twee Mercedes-coureurs, maar niet lang geleden daagde Sebastian Vettel ons nog uit in de Ferrari. Daarom is dit geen nieuwe situatie voor ons. Al wordt het opgeklopt als de strijd der titanen, voor Mercedes is het business as usual.'

Wolff met bewondering voor Red Bull's motorenproject

Ook geeft de Mercedes-topman aan onder de indruk te zijn van de plannen van Red Bull met betrekking tot het Powertrains-project. 'Red Bull neemt een van de beste motoren van de F1 over, en Honda blijft daarnaast het team assisteren. Dat is een uitstekende basis voor de komende jaren en een uiterst ambitieus project!', ziet de Wener. 'Red Bull gaat daar vol tegenaan.' In de toekomst zou Red Bull dus een waardige tegenstander kunnen blijven vormen.

Dat project wordt inmiddels opgezet, en deels ondersteund door Mercedes. Er zijn namelijk enkele ervaren werknemers weggekaapt uit Brixworth om Red Bull bij te staan in de zoektocht naar de beste krachtbron van de F1. 'Wij hebben 1000 werknemers binnen onze motorafdeling. Ik verwacht dan ook niet dat dat voor problemen gaat zorgen binnen ons team', concludeert Wolff, die geen enorm serieuze gevolgen ziet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws