Wolff blij met progressie Mercedes: 'Maar nog veel werk te doen om kans op zeges te maken' Formule 1
Formule 1

Wolff blij met progressie Mercedes: 'Maar nog veel werk te doen om kans op zeges te maken'

Wolff blij met progressie Mercedes: 'Maar nog veel werk te doen om kans op zeges te maken'

Toto Wolff is bijzonder tevreden over de recente vorm van Mercedes, maar de Oostenrijker weet dat er in Spielberg weer een nieuwe uitdaging op de Duitse renstal ligt te wachten. Maar ondanks de bemoedigende resultaten van de voorbije weken en het harde werk in de fabriek denkt Wolff dat er nog wel het nodige moet gebeuren, wil Mercedes een realistische kans op een overwinning hebben.

In de afgelopen races heeft Mercedes eindelijk de zo vurig gewenste progressie weten te boeken. Het Duitse team lijkt Ferrari inmiddels zelfs te zijn gepasseerd en achter Red Bull en McLaren nu het derde team te zijn. De progressie die het team in de afgelopen periode met de W15 heeft geboekt, stemt Wolff bijzonder tevreden. 'Het team heeft hard gewerkt om de competitiviteit van de W15 te verbeteren op circuits met een breed snelheidsbereik, zoals afgelopen weekend', zegt de Mercedes-teambaas in een voorbeschouwing op de Grand Prix van Oostenrijk.

'Dankzij die stapsgewijze verbeteringen konden we voortborduren op het momentum dat we in Montréal hadden opgebouwd', vervolgt Wolff. 'En hoewel we niet het ultieme tempo hadden om mee te doen voor de overwinning, was het bemoedigend om vooraan mee te doen. Lewis reed een geweldige race en scoorde een welverdiend podium, terwijl George zijn laatste stint (op de harde band) goede managede en P4 wist te pakken', is Wolff complimenteus richting zijn coureurs. 'Dat zorgde ervoor dat we dit weekend een solide puntenaantal haalden.'

Overwinning niet realistisch

Komend weekend kan Mercedes in Spielberg alweer een volgende stap gezet kunnen worden, al verwacht Wolff geen wonderen. 'Het is een heel ander circuit dan dat van vorig weekend en dat is weer een uitdaging en een graadmeter voor onze auto. Het heeft veel lage snelheden en wordt onderbroken door een aantal langere rechte stukken en een relatief snelle tweede sector', ontleedt de Oostenrijker het circuit van Spielberg. 'We weten dat er nog veel werk moet worden verzet om een realistische kans te hebben om voor overwinningen te strijden', tempert Wolff de verwachtingen voor komend weekend.

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws