Wolff blijft nuchter: 'Vooruitgang, maar geen extase' Formule 1
Formule 1

Wolff blijft nuchter: 'Vooruitgang, maar geen extase'

Wolff blijft nuchter: 'Vooruitgang, maar geen extase'

Er hangt een goede sfeer in de wandelgangen van Mercedes. De sterke resultaten van de vrije training en het verminderen van het porpoising zijn goede redenen voor een glimlach op het gezicht van teambaas Toto Wolff. Toch waakt hij voor een te uitbundige stemming, er moeten namelijk nog wel een paar dingen verbeteren.

Een van de grote problemen, porpoising, was een stuk minder aanwezig tijdens de training op het circuit van Barcelona. ‘De bedrijven hebben zo hard gewerkt voor verbeteringen. Ze hebben veel terrein gewonnen ten opzichte van andere motorleveranciers. Dat is fantastisch om te zien en ik ben ontzettend trots’, aldus Wolff tegen Sky Sports.

Mercedes loopt sinds het begin van het seizoen al met problemen. Waar ze het aan het begin van het seizoen, nog erg achterliepen op Red Bull Racing en Ferrari, lijken ze nu een inhaalslag te hebben gemaakt. Het team lijkt de goede elixers te hebben toegepast en zijn gewapend met een pakket aan upgrades in Barcelona. Die combinatie heeft geholpen, want zowel Lewis Hamilton als George Russell eindigde in de top 3 tijdens de tweede vrije training.

Wolff loopt niet te hard van stapel

'Dan kijken we naar het chassis en ook daar maken we stappen. We hadden een goede vrijdag, net zoals in Miami’, vertelt de Oostenrijker. Toch blijft hij nuchter onder het goede nieuws en wilt hij niet te hard van stapel lopen. ‘We moeten nog maar zien of we morgen de performance hebben om in de mix te zijn van de top drie. De coureurs voelen zich nog niet helemaal comfortabel op hoge snelheid. In bocht drie en bocht negen verliezen we een hoop. Vooruitgang, maar geen uitbundigheid of extase’, aldus de teambaas van Mercedes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws