Russell pakt tweede plek in vrije training: 'Het is lastig te voorspellen wat er gaat gebeuren' Formule 1
Formule 1

Russell pakt tweede plek in vrije training: 'Het is lastig te voorspellen wat er gaat gebeuren'

Russell pakt tweede plek in vrije training: 'Het is lastig te voorspellen wat er gaat gebeuren'

Blije gezichten bij het team van Mercedes, want de Duitse renstal lijkt te zijn ontwaakt. Na de tweede vrije training stonden George Russell en Lewis Hamilton op P2 en P3. Russell is echter nog wel een beetje voorzichtig in het vieren van de resultaten, er kan namelijk nog van alles gebeuren.

De tweede oefensessie op het circuit van Catalunya was positief voor de twee coureurs. De meegenomen updates lijken het probleem van porpoising, het stuiteren van de auto, deels te hebben aangepakt en dat leidde gelijk tot snellere tijden. Bij het aanbreken van de laatste 30 minuten nestelde Russell zich tussen beide Ferrari-auto’s en tekende voor de tweede tijd (1.19,787) en teamgenoot Hamilton zat daar een tiende achter. Alleen Charles Leclerc was sneller, die eindigde op een eerste plek. 'Ik weet het niet. In Miami waren we de snelste op vrijdag en hier staan we nu tweede. De auto reageert duidelijk anders. We hebben andere limieten en het porpoising hebben we nu niet meer op het rechte stuk', aldus Russell tegenover Sky Sports.

In de bochten nog niet perfect

Maar Russell weet dat je niet te vroeg de vlag moet uithangen. Tijdens de Grand Prix van Miami hadden de coureurs ook een goede vrije training, maar toen vielen de prestaties gedurende de race erg tegen. In Barcelona lijken ze te zijn ontwaakt en zijn ze erg snel, maar er kan nog van alles gebeuren. Hij legt uit dat ze nog niet helemaal uit de problemen zijn: 'We hebben nog veel last van porpoising in de bochten, dat moeten we eruit krijgen. Red Bull ziet er heel sterk uit. Zij zijn het team om rekening mee te houden als je kijkt naar de data. Ferrari en Red Bull reden hier op de laagste motorstand. Het is dus moeilijk te voorspellen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws