Pérez wil rampzalig weekend in Mexico achter zich laten: 'Dat was verwoestend' Formule 1
Formule 1

Pérez wil rampzalig weekend in Mexico achter zich laten: 'Dat was verwoestend'

Pérez wil rampzalig weekend in Mexico achter zich laten: 'Dat was verwoestend'

Sergio Pérez geeft op de mediadag in Brazilië aan dat zijn weekend in Mexico verwoestend voor hem was. Hoe dan ook heeft het rampzalige weekend in zijn thuisland hem geholpen om de vastberadenheid te vinden om P2 in het kampioenschap te behouden. De Mexicaan vertrouwt erop dat hij resultaten zal halen die hem daarbij gaan helpen.

Pérez kende een goede start van de Grand Prix van Mexico 2023, maar kwam in de eerste bocht samen met Charles Leclerc en stuiterde toen van de baan af. Dat betekende direct het einde van zijn race. Erger kon het dan ook niet gaan tijdens zijn thuisrace. Het incident zorgde ervoor dat de roddels over Pérez zijn contract opnieuw een rondje door de paddock deden. Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko blijft echter aangeven dat Pérez gewoon een contract heeft voor 2024. Pérez wil het rampzalige weekend in Mexico-Stad gauw vergeten.

'De race in Mexico was verwoestend voor mij, maar dat is wat er gebeurt in deze sport en ik kan me niet veroorloven om te denken aan wat er zou zijn gebeurd als ik niet was uitgevallen', zegt Pérez tegen de internationale media, waaronder de Spaanse tak van Motorsport.com. 'Ik wilde meer dan wat dan ook mijn thuisrace winnen, maar die kans is vervlogen. Nu ben ik vastberaden om tweede te worden in het kampioenschap.' De Mexicaan staat momenteel nog twintig punten boven Lewis Hamilton, die aast op P2 in het rijderskampioenschap. 'We zouden een geweldig weekend in Brazilië moeten hebben, en ik vertrouw erop dat we resultaten kunnen behalen.'

Pérez voorlopig stevig in zijn schoenen: 'Ik voel me comfortabeler in de auto'

Het is vaker zo dat Pérez voorafgaand aan het weekend veel vertrouwen heeft, maar dat het geleidelijk slechter met hem gaat. De Mexicaan verwacht dat dat dit weekend niet zo is. 'Ik had het gevoel dat de dingen eindelijk op hun plaats begonnen te vallen afgelopen weekend, in de richting waarin we gingen', verklaart de Red Bull-coureur. 'Ik voel me comfortabeler in de auto, in het team, en mijn werk lijkt vruchten af te werpen wat betreft afstelling en prestaties.'

Pérez gelooft dat de uitdaging van Interlagos anders zal zijn dan die van het Autódromo Hermanos Rodríguez, en hij benadrukt dat hij meteen moet slagen vanwege de aard van het sprintweekend. 'Brazilië zal een compleet andere uitdaging zijn dan Mexico, maar het is altijd goed om hier te racen en we hebben twee kansen om punten te scoren, dus ondanks dat het een grote uitdaging is om de juiste afstelling te vinden in de sprintraceweekenden, willen we deze kans ten volle benutten', aldus de Mexicaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws