Wolff en Binotto slaan GP van Japan allebei over: dit is waarom Formule 1
Formule 1

Wolff en Binotto slaan GP van Japan allebei over: dit is waarom

Wolff en Binotto slaan GP van Japan allebei over: dit is waarom

Toto Wolff en Mattia Binotto slaan dit weekend allebei de Grand Prix van Japan over. De teambazen van respectievelijk Mercedes en Ferrari delen allebei één specifieke reden om aan het thuisfront te blijven. De kalender van de Formule 1 zou voor het tweetal te vol zijn geworden.

Wolff liet al eerder weten niet bij iedere Grand Prix van het 2022-seizoen aanwezig te zijn. De overvolle kalender werd als reden gegeven, toen de Oostenrijker ernaar gevraagd werd door persbureau AP. Zijn taken worden overgenomen door andere leden van Mercedes, bijvoorbeeld hoofdstrateeg James Vowles en hoofdingenieur Andrew Shovlin. Wolff is er wel op digitale wijze bij. Zo heeft hij namelijk wel contact met iedereen op Suzuka.

Binotto deelt de reden van zijn collega Wolff om het weekend in Japan over te slaan. Ook de Italiaan vindt de kalender, die bestaat uit 22 wedstrijden en volgend seizoen er twee bijkrijgt, te vol geworden. Binotto is dit weekeinde dan ook in Italië om zijn team bij te staan. Logischerwijs worden zijn taken overgenomen door racedirecteur Laurent Mekies en sportief en strategisch directeur Iñaki Rueda.

Wolff en Binotto niet als enigen afwezig tijdens GP van Japan

De teambazen zijn niet de enige personen die niet ieder weekend aanwezig zijn bij een Grand Prix. Het tweetal heeft ook voor ogen om meerdere personeelsleden af te laten wisselen om de werkdruk te verlagen. Wie dit zijn, is niet bekend, maar men mag ervan uitgaan dat dit gaat om mensen die, bijvoorbeeld, werkzaam zijn in de pitbox.

Toch is er ook het vermoeden dat Wolff en Binotto de race in Japan laten schieten vanwege de soap rondom het budgetplafond. Het tweetal zou lobbyen bij de FIA voor hoge straffen in het geval van overtredingen. Red Bull Racing en Aston Martin, wiens teambazen wel op Suzuka zijn, worden beschuldigd van het overschrijden van het budgetplafond in het afgelopen jaar.

Terrence Riepma (Twitter: @TerrenceRiepma | e-mail: t.riepma@valkeringmedia.nl)

Gaat Verstappen zijn tweede wereldtitel binnenslepen met een overwinning in Japan? Bekijk hier de odds!

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws