Wolff ziet groot voordeel voor Red Bull: 'Ze weten welke doelen ze moeten stellen' Formule 1
Formule 1

Wolff ziet groot voordeel voor Red Bull: 'Ze weten welke doelen ze moeten stellen'

Wolff ziet groot voordeel voor Red Bull: 'Ze weten welke doelen ze moeten stellen'

De teambaas van Mercedes, Toto Wolff, verwacht dat Red Bull Racing één van de duidelijke favorieten zal zijn wanneer vanaf 2026 de nieuwe motorreglementen zullen intreden. Een reden daarvoor is dat Honda nog steeds samenwerkt met het team in Milton Keynes, ondanks dat de motorleverancier officieel de Formule 1 heeft verlaten. Ook is Red Bull Powertrains volgens hem al goed onderweg.

'Ze zullen in 2026 in een zeer goede vorm verkeren, daar twijfel ik niet aan', vertelt Wolff over Red Bull, geciteerd door de Spaanse tak van Motorsport.com. 'Ze hebben een enorm voordeel dat ze, wat ze ook doen, hulp kunnen krijgen van Honda, die toonaangevend is in deze sector', verklaart de teambaas.

Na de aankondiging dat Honda de Formule 1 zou verlaten, lanceerde de Oostenrijkse renstal het project Red Bull Powertrains, dat vanaf 2026 eigen motoren zal leveren. 'Die powertrain is al opgericht. Ze weten wat het kan, wat de kenmerken zijn, en daarom weten ze welke doelen ze moeten stellen. Dat is een enorm voordeel voor hen, en de extra middelen die ze nodig hebben, kunnen ze kopen', vervolgt Wolff.

Wolff: 'Je kunt die beweging niet vermijden'

De teambaas geeft aan dat Red Bull al hard werkt aan het project. 'Ze hebben goede mensen aangenomen, ze hebben er veel in geïnvesteerd en je ziet de ambitie die ze hebben voor dat project. Natuurlijk moeten we Red Bull beschouwen als een serieuze rivaal', concludeert de Oostenrijker.

Met de nieuwe aangenomen mensen doelt Wolff op medewerkers die Red Bull bij andere teams vandaan heeft gehaald. 'Je kunt die bewegingen niet vermijden. Als iemand weg wil, laat hem dan gaan. Ik heb er geen probleem mee dat mensen ons verlaten. Maar ja, we hebben medewerkers verloren die heel goed zijn en anderen die niet zo goed zijn', vertelt de teambaas.

Toch ziet Wolff dat het ook nog handig is om op zijn eigen team te focussen. 'We hebben nog steeds de verantwoordelijkheid om onszelf van binnenuit opnieuw op te bouwen en ons optimaal voor te bereiden op de volgende generatie motoren', eindigt de teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws