Wolff en Russell klaar voor Japan: 'Ik weet zeker dat hij sterk zal terugkomen’ Formule 1
Formule 1

Wolff en Russell klaar voor Japan: 'Ik weet zeker dat hij sterk zal terugkomen’

Wolff en Russell klaar voor Japan: 'Ik weet zeker dat hij sterk zal terugkomen’

Na een enerverende Grand Prix in Singapore neemt Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, de tijd om terug te kijken op de race en vooruit te blikken naar de uitdagingen van de Grand Prix van Japan. Op de officiële website van Mercedes deelt Wolff zijn gedachten over de race in Singapore en de doelen voor de komende race in Suzuka.

Wolff begon met het bespreken van de recente race in Singapore. ‘Het was een spannende zondagnacht in Singapore. Hoewel het resultaat niet helemaal was wat we hoopten, zijn er genoeg positieve punten om mee te nemen.’ Ondanks dat George Russell, door een eigen fout, de laatste ronde in de muur eindigde, behaalde Lewis Hamilton de derde podiumplek op het Marina Bay Street Circuit. Een van de opvallende elementen van de race was de strategie van Mercedes. ‘We waren gedurfd en agressief met onze strategische beslissingen’, zei de Mercedes-teambaas hierover. ‘We voerden het goed uit als team en het gaf ons een echte kans op de overwinning, zoals de racers die we zijn’, voegt hij hieraan toe.

Een hoogtepunt van de race was de indrukwekkende prestatie van Hamilton, die als derde eindigde. ‘Het was een geweldige rit naar het podium voor Lewis. Hij toonde indrukwekkende snelheid gedurende de hele race, vooral in de laatste stint. P3 was een verdiende beloning voor zijn inspanningen.’ Hamilton kende een moeilijk begin van de race, waarin hij tweemaal een positie terug moest geven nadat hij buiten de baan was gekomen, maar aan het einde van de Grand Prix was de zevenvoudig wereldkampioen de snelste coureur op het circuit.

Russell reed een sterke race maar door een fout in de laatste ronde eindigde de Brit in de muur en liep de coureur een podiumplaats mis. ‘Hij had foutloos gepresteerd gedurende het hele weekend. Hij gaf absoluut alles in zijn zoektocht naar de overwinning. Dat is precies wat we willen zien. Het was een kleine fout op (in) de laatste ronde en dat zal het des te pijnlijker maken voor hem. Ik weet zeker dat hij sterk zal terugkomen’, vertelt Wolff over het incident.

Sterker terugkomen in Japan

Voor nu blikt Wolff vooruit op de Grand Prix van Japan. ‘We hebben nog een race over slechts een paar dagen. Japan is altijd een uniek evenement met zeer gepassioneerde fans. Het circuit is ongelooflijk uitdagend en de coureurs houden ervan om erop te racen.' Wolff benadrukte ook de noodzaak van een competitieve vertoning in Suzuka, gezien de kleine marges in de recente race in Singapore.

In Singapore heeft Mercedes terrein verloren ten opzichte van Ferrari in het constructeurskampioenschap, dit geeft Mercedes echter meer kracht om harder te vechten in Japan. ‘We kijken vooruit, niet achteruit. Onze focus ligt op het maximaliseren van het pakket dat we hebben en het scoren van zoveel mogelijk punten. Als we dat doen, ben ik ervan overtuigd dat we onze voorsprong kunnen vergroten’, aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws