Wolff heeft Red Bull-cv's zien binnenkomen 'op alle niveaus': 'Brown heeft absoluut gelijk' Formule 1
Formule 1

Wolff heeft Red Bull-cv's zien binnenkomen 'op alle niveaus': 'Brown heeft absoluut gelijk'

Wolff heeft Red Bull-cv's zien binnenkomen 'op alle niveaus': 'Brown heeft absoluut gelijk'

Mercedes-teambaas Toto Wolff herhaalt dat hij de tijd wil nemen om te zien waar Max Verstappen naartoe gaat en ook om andere coureurs in de gaten te houden die Lewis Hamilton kunnen vervangen. Daarnaast bevestigt Wolff de uitspraken van McLaren-CEO Zak Brown dat hij een toename van cv's heeft gezien van Red Bull Racing-personeel. Hij vindt dat echter niets bijzonders.

De geruchten over een mogelijke overstap van Verstappen naar Mercedes gaan al sinds het begin van het seizoen rond, en Verstappen blijft herhalen dat hij niet van plan is om te vertrekken. Wolff steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, maar heeft ook al gezegd dat hij weet dat de kans heel klein is dat Verstappen vertrekt. Dat neemt niet weg dat Mercedes blijft hopen dat het wel gaat gebeuren. Verstappen staat tot eind 2028 onder contract bij Red Bull. Hij zou voor Mercedes de perfecte vervanger zijn van Hamilton, die na het 2024-seizoen vertrekt naar Ferrari. De teambaas van de Duitse renstal denkt dat hij de belangrijkste persoon op de rijdersmarkt is op dit moment.

'Ik denk dat hij dat voor alle teams is', zegt Wolff tegenover RACER. 'Zoals ik al eerder zei, als ik hem was, zou ik niet vertrekken. Tenminste niet voor 2025. Maar het ligt allemaal aan hem. Hij is de leidende coureur', vervolgt de Oostenrijker. 'Hij is op dit moment de beste rijder en daarom moet hij beslissingen nemen. En er hoeft misschien helemaal geen beslissing genomen te worden. Misschien gaat alles door zoals het nu is, maar dat is ook een richtlijn voor ons', zegt Wolff. Tijdens een evenement van partner WhatsApp in New York ontkende Wolff dat er een vergadering plaats zou vinden met de Mercedes-top en de Verstappens. Toekomstige gesprekken sluit hij echter niet uit.

'Zak heeft absoluut gelijk'

Volgens Wolff was het onzin dat de geruchten over die meeting rondgingen. 'Er zijn altijd genoeg vergaderingen', zegt de Mercedes-teambaas. 'Ik kan niet echt iets zeggen over de tweede coureur. We hebben wat mogelijkheden al besproken. Ik wil eerlijk zijn tegenover deze jongens en het niet laten lijken alsof we een schaakspel spelen met mensen, want dat doen we niet', zegt Wolff. 'Ik denk dat we de tijd willen nemen en we zien wel wat Max doet terwijl we andere coureurs in de gaten houden. Carlos is ook erg sterk, en daarom zijn we op dit moment een beetje in observatiemodus', zegt Wolff. Het vertrek van Adrian Newey bij Red Bull kan mogelijk voor wat veranderingen zorgen.

McLaren-CEO Brown gaf aan dat hij meer cv's binnen zag komen van Red Bull-personeel. 'Ja, Zak heeft absoluut gelijk. We hebben cv's gezien van Red Bull-medewerkers op alle niveaus', zegt Wolff. 'Maar ik zou zeggen dat dit niets bijzonders is. Mensen veranderen van team en willen een andere omgeving', haalt hij zijn schouders op. 'Ik ben op het punt gekomen dat ik niet echt geïnteresseerd ben in wat er gaande is met het leiderschap daar. Ik luister niet meer naar wat dan ook. Ik denk dat het voor ons belangrijk is om naar ons team te kijken, sterke mensen te ontwikkelen en hopelijk interessante, competente mensen van andere teams naar Mercedes te halen om de weg naar de top terug te vinden.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws