Verstappen reageert op uitspraken van Brown: 'Hij is gewoon aan het stoken' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen reageert op uitspraken van Brown: 'Hij is gewoon aan het stoken'

Verstappen reageert op uitspraken van Brown: 'Hij is gewoon aan het stoken'

Max Verstappen denkt dat McLaren-CEO Zak Brown gewoon aan het stoken is door te zeggen dat er meer dominostenen zullen vallen na het vertrek van Adrian Newey bij Red Bull Racing. De Amerikaan zei dat hij een toename van cv's had gezien van mensen die ook bij de Oostenrijkse renstal weg wilden. Verstappen begrijpt wel wat Brown ermee wil bereiken, maar bekommert zich er niet om.

Brown verklaarde vorige week in Miami dat het vertrek van de topontwerper bij Red Bull de eerste dominosteen zou zijn, en dat er op die manier nog veel meer dominostenen zouden omvallen en dat Red Bull uiteindelijk leeg zou lopen. Topadviseur Helmut Marko reageerde al dat hij dat helemaal niet zag gebeuren, en ook Verstappen geeft aan dat dat niet het geval zal zijn. Hij snapt de poging van Brown om een beetje te stoken wel. Ieder team hoopt na de aankondiging van Newey's vertrek dat het team instort en haar dominantie verleden tijd zal zijn, maar vermoedelijk zal het nog wel even duren voordat Red Bull haar voorsprong kwijt is. Verstappen sprak zijn vertrouwen in het huidige technische team uit en verwacht niet dat Red Bull van de ene dag op de andere instort.

'Hij is duidelijk gewoon aan het stoken. Voor ons als team kunnen we niets met zulke opmerkingen', zegt Verstappen tegenover Autosport. 'Vanuit zijn standpunt begrijp ik het natuurlijk, want iedereen probeert onze mensen aan te trekken en dat is volkomen normaal in de wereld van de Formule 1. Maar ik ben daar ook niet echt in geïnteresseerd. Ik zie de koppen wel, maar ik klik er niet eens op', zegt de Nederlander. Verstappen voegde eraan toe dat veel van de sleutelfiguren van Red Bull onderhevig zijn aan langlopende contracten bij het team in Milton Keynes. De coureur staat tot eind 2028 onder contract bij Red Bull, al is hij wel door Mercedes benaderd.

'Contract bieden geen garantie dat mensen blijven als ze niet tevreden zijn'

De drievoudig wereldkampioen voelde zich in een vergelijkbare positie als degenen bij Red Bull die gebonden zijn aan langlopende overeenkomsten. 'Contracten bieden geen garantie dat mensen blijven als ze niet tevreden zijn', stelt Verstappen. 'In het leven kan je nooit alles garanderen. Het is ook mogelijk dat ik morgenochtend niet wakker word, dus uiteindelijk weet je nooit dingen honderd procent zeker in het leven, waar het dan ook over gaat', gaat hij verder. 'Er worden veel afspraken gemaakt, maar uiteindelijk gaat het er ook om dat iedereen blij is met zijn werk en zich gewaardeerd voelt binnen het team. De menselijke aspecten zijn op die manier ook heel belangrijk.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws