Wolff lijnrecht tegenover Marko en Verstappen: 'Als de regels het zeggen, moet je het doen' Formule 1
Formule 1

Wolff lijnrecht tegenover Marko en Verstappen: 'Als de regels het zeggen, moet je het doen'

Wolff lijnrecht tegenover Marko en Verstappen: 'Als de regels het zeggen, moet je het doen'

Helmut Marko en Toto Wolff delen niet dezelfde mening over de situaties waarbij de rode vlag werden gezwaaid door de wedstrijdleiding. De adviseur van Red Bull Racing is van mening dat een safetycar voldoende was geweest, terwijl Wolff aangeeft dat de wedstrijdleiding de regels heeft gevolgd. De crashes van Alexander Albon en Kevin Magnussen verspreidden veel brokstukken over het asfalt en dat was uiteindelijk de reden waarom de wedstrijdleiding besloot de rode vlag in te zetten.

Marko was het na de race eens met de uitspraken van zijn coureur Max Verstappen. De Nederlandse rijder snapte niets van de eerste twee rode vlaggen. 'Na het ongeval van Haas-coureur Kevin Magnussen kort voor het einde, had de race niet gestopt moeten worden', geeft Marko duidelijk aan bij ServusTV. Reden: 'De auto stond naast de baan. Een safetycar of virtual safety car had gebruikt kunnen worden in de laatste twee ronden. Ik vond het echt een beetje op het randje van het toelaatbare.'

Wolff lijnrecht tegenover Marko

Waar Marko dus niets begrijpt van de keuze van de wedstrijdleiding, staat Mercedes-teambaas Wolff juist aan de kant van wedstrijdleider Niels Wittich. De Oostenrijker is van mening dat de wedstrijdleiding 'niets verkeerd' heeft gedaan bij de situaties van Albon en Magnussen. 'Ik denk dat de raceleiding het reglement moet volgen', zegt Wolff bij de Duitse tak van Sky Sports. 'En dat is ook gebeurd.' De wedstrijdleiding rechtvaardigde de keuze voor beide rode vlaggen door aan te geven dat er veel brokstukken op het circuit lagen.

Wolff vindt het wel jammer voor de teams die werden benadeeld door de rode vlag. Zo vernielden de Alpine-coureurs allebei hun auto na een zware klap. 'Maar als de regel dat zegt, dan moet je het op die manier doen. In de Formule 1 is de raceleiding uitsluitend verantwoordelijk voor de uitvoering van de regels. We kunnen met hen communiceren, maar ik denk dat er in dit geval een regel is en dat is hoe het geïnterpreteerd werd', aldus de Mercedes-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws