De Vries haalt schouders op: 'Conclusie is dat alles tegen ons heeft gewerkt' Formule 1
Formule 1

De Vries haalt schouders op: 'Conclusie is dat alles tegen ons heeft gewerkt'

De Vries haalt schouders op: 'Conclusie is dat alles tegen ons heeft gewerkt'

Voor Nyck de Vries heeft de Grand Prix van Australië niet uitgepakt zoals hij had gehoopt. Op zaterdag sprak hij nog de hoop uit te kunnen profiteren van kansen, op de zondag viel alles de verkeerde kant op voor hem. De keuze voor de witte band pakte verkeerd uit door een vroege rode vlag, waarna hij met een nadelige strategie een moeizame race tegemoet ging. Tot overmaat van ramp maakt hij ook nog contact met een Alpine en werd hij uiteindelijk uit de wedstrijd gereden door Logan Sargeant.

De Vries kon bij Viaplay niets anders dan concluderen dat het hem gewoon niet mee had gezeten in Australië. 'Uiteindelijk is de conclusie dat alles tegen ons heeft gewerkt. We startten natuurlijk op de harde band, en idealiter konden wij heel lang doorrijden en in vrije lucht komen wanneer de mediums begonnen te degraderen of mogelijk graining begonnen op te lopen. Maar door die rode vlag konden zij allemaal gratis naar de harde band. Toen moesten we eigenlijk wel van compound switchen om toch onze pitstop te maken. Toen gingen we naar de medium en wisten we dat het een moeilijke en lange race zou worden.'

Vervolgens ging het bij de herstart fout voor de Nederlander, die in contact kwam met Esteban Ocon en daardoor met vier wielen van de grond kwam. 'Door het contact met Ocon had ik mijn vleugel een klein beetje stuk gereden, dus toen had ik heel weinig grip voor waardoor ik heel snel mijn linker voorband stuk reed, en waren we gewoon super langzaam. Bij de restart kon ik heel weinig aan doen. De voorvleugel was stuk en ik had dus heel veel last van graining. Ik vroeg continue om te stoppen, maar ja, we konden niet veel, omdat we anders in al het verkeer van de leiders terecht zouden komen. Dus we hebben er maar voor gekozen om gewoon uit te rijden.'

Zichzelf weinig kwalijk te nemen

Al met al een teleurstellende zondag voor De Vries, waarbij hij zichzelf en het team niet veel verwijt. 'We zaten in de hoek waar de klappen vielen, maar daar konden we naar mijn mening niet veel aan doen. De strategie was op zich niet fout, maar pakte gewoon heel slecht uit door die rode vlag. Ik kwam aanremmen, ik had hem bij de start gepakt, hij blokkeerde denk ik en reed er toen bij mij achterin, verder heb ik daar niet veel aan toe te voegen', zo stelt hij ook dat zijn uitvalbeurt hem niet toe te schrijven is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws