Wolff ziet Ricciardo kiezen voor Red Bull: 'Dat is zijn thuis' Formule 1
Formule 1

Wolff ziet Ricciardo kiezen voor Red Bull: 'Dat is zijn thuis'

Wolff ziet Ricciardo kiezen voor Red Bull: 'Dat is zijn thuis'

Toto Wolff vindt het niet erg dat Daniel Ricciardo ervoor heeft gekozen om naar Red Bull Racing te gaan. De Mercedes-teambaas geeft aan dat hij gesprekken heeft gevoerd met de Australiër, maar dat het team niet zeker wist wat de beste optie zou zijn. De Oostenrijker vindt het vooral vreemd dat de samenwerking tussen Ricciardo en McLaren nooit goed heeft gewerkt. De coureur zal aankomend jaar geen zitje hebben, maar zal zich richten op een terugkeer in 2024 bij het team waar hij groot is geworden.

Ricciardo gaf eerder al aan dat hij niet op de grid te vinden zal zijn en dat het belangrijk is om zichzelf te hervinden. Er werd nog wel gespeculeerd over een mogelijke plek bij Haas, maar dat zag de meervoudig racewinnaar nooit als optie. Toen kwam naar buiten dat Ricciardo één van de opties zou zijn om de vertrekkende Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries op te volgen bij Mercedes. 'Er zijn zeker discussies geweest', geeft Wolff toe bij Sky Sports. 'Bovendien is hij natuurlijk ook een geweldige gozer.'

Het werd gedurende het jaar duidelijk dat Ricciardo op zoek moest gaan naar een ander avontuur, aangezien de samenwerking met McLaren niet liep zoals verwacht. Wolff snapt niet dat het niet boterde tussen beide partijen gedurende de tweejarige samenwerking. 'Het is heel erg jammer dat Daniel geen stoeltje heeft, want hij hoort gewoon in een raceauto. Ik denk dat niemand echt begrijpt waarom het niet werkte tussen hem en McLaren, want de jaren hiervoor was hij zo goed.'

Wolff: 'Te veel tijd nodig om te bedenken wat we wilden'

Het team van Mercedes lijkt dus naast Ricciardo te grijpen als de woorden van zowel Helmut Marko als Christian Horner kloppen. Er is nog niks getekend, maar alle seinen lijken op groen te staan voor een terugkeer naar Red Bull. Daar zal de coureur samen gaan werken met Max Verstappen en Sergio Pérez. 'We hadden zelf misschien net te veel tijd nodig om te bedenken wat we wilden', geeft Wolff toe. 'Bovendien is Red Bull zijn thuis, hij kent de mensen en ik hoop dat hij daar een goede deal zal tekenen', aldus de Mercedes-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws