Wolff trots op iedereen bij Mercedes: 'Was zo makkelijk om terrein te verliezen' Formule 1
Formule 1

Wolff trots op iedereen bij Mercedes: 'Was zo makkelijk om terrein te verliezen'

Wolff trots op iedereen bij Mercedes: 'Was zo makkelijk om terrein te verliezen'

Toto Wolff is tevreden met de prestatie van Mercedes tijdens de Grand Prix van Monaco. De teambaas van de Duitse renstal zag dat het dat het vanwege de moeilijke omstandigheden alle kanten op had kunnen gaan, maar dat het team uitstekend reageerde. Wolff is dan ook blij dat Lewis Hamilton en George Russell respectievelijk op de derde en de vierde plaats eindigden. Volgende week hoopt Mercedes de competitiviteit van het nieuwe pakket pas echt te kunnen testen.

Mercedes wist dit weekend opnieuw Ferrari te verslaan, ondanks dat de Italiaanse renstal de beste papieren leek te hebben. 'Dit zijn goede punten voor het team na een race waarin het makkelijk was geweest om fouten te maken of terrein te verliezen', zegt Wolff in het persbericht van Mercedes. De teambaas zag iedereen in het team schitteren in Monte Carlo. 'De strategen hebben precies op het juiste moment besloten om over te schakelen naar de intermediates, en dat heeft ervoor gezorgd dat we voorbij Ferrari kwamen en P4 en P5 behaalden.'

Hamilton scoorde de meeste punten voor de Duitse renstal. 'Lewis bleef kalm gedurende de hele race, zelfs toen zijn mediumbanden versleten raakten in de eerste stint.' Voor Russell was het een lastige race, zeker na zijn fout toen de regen eenmaal was gekomen. 'George moet ook niet te hard zijn voor zichzelf, hij reed een mooie eerste stint om te kunnen profiteren van de regen, maar de omstandigheden waren zo lastig om in te rijden dat een kleine fout hem veel kostte.'

Wolff: 'In Barcelona een nauwkeuriger idee van onze competitiviteit'

Dit weekend debuteerde het updatepakket van Mercedes. Wolff weet dat het lastig was om de effectiviteit te beoordelen. 'We hebben enkele positieve punten gezien in Monaco, een circuit waarvan we weten dat het niet representatief is. In Barcelona zullen we een nauwkeuriger idee krijgen van onze competitiviteit. We willen niet te ver op de zaken vooruitlopen, en ik denk dat we allemaal uitkijken naar het leren kennen van de auto en het zien of we een stap hebben gezet qua performance ten opzichte van onze directe concurrenten', besluit de Oostenrijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws