Zandvoort denkt na over eerbetoon Lauda: 'Zullen uitgebreid bij hem stilstaan' Formule 1
Formule 1

Zandvoort denkt na over eerbetoon Lauda: 'Zullen uitgebreid bij hem stilstaan'

Zandvoort denkt na over eerbetoon Lauda: 'Zullen uitgebreid bij hem stilstaan'

Circuit Zandvoort wil bij de Nederlandse Grand Prix in 2020 een eerbetoon brengen aan Niki Lauda, die maandagavond op 70-jarige leeftijd overleed. De Oostenrijker is de winnaar van de tot nog toe laatste editie van de Grand Prix van Nederland in 1985. Volgens sportief directeur Jan Lammers van het evenement wordt er nog nagedacht over de vormgeving hiervan.

'We waren al van plan Lauda aan te halen bij de Dutch Grand Prix, maar nu is er nog meer reden om van de race een enorm eerbetoon te maken. We zullen uitgebreid bij hem stilstaan', zegt Lammers op Radio 1. De oud-coureur pleit ervoor ook een blijvend aandenken voor de Oostenrijker op het circuit in Zandvoort te plaatsen. Hoe dat eruit moet gaan zien, is nog ongewis. 'Maar we zullen zeker iets passends zoeken.'

'Lauda benaderde ogenschijnlijke perfectie in zijn rijden'

Lauda was voor Lammers, die zelf 23 maal in de Formule 1 van start ging, een grote inspiratiebron. 'Hij was in die tijd een groot voorbeeld voor mij. Hij benaderde de ogenschijnlijke perfectie in zijn rijden: netjes, strak en efficiënt', herinnert Lammers zich. (Foto: Mercedes AMG F1)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws