Zhou extatisch door kans in F1: 'Mijn droom is nu werkelijkheid' Formule 1
Formule 1

Zhou extatisch door kans in F1: 'Mijn droom is nu werkelijkheid'

Zhou extatisch door kans in F1: 'Mijn droom is nu werkelijkheid'

Guanyu Zhou gaat komend seizoen zijn debuut maken in de Formule 1 als eerste Chinese coureur in de sport. Met zijn overstap naar de koningsklasse vervangt hij de Italiaan Antonio Giovinazzi bij het team van Alfa Romeo. Zhou komt daarbij naast tienvoudig racewinnaar Valtteri Bottas te rijden. Afgelopen jaar reed de 22-jarige rijder nog in de Formule 2 en eindigde hij daarbij op de derde plek in het kampioenschap.

De overstap van Zhou naar de koningsklasse van de motorsport deed redelijk wat stof doen opwaaien. Voor een lange tijd hield Frédéric Vasseur geheim of Giovinazzi zijn contract bij de Zwitserse renstal zou verlengen of dat een andere coureur zijn plaats in zou gaan nemen. De keuze van Alfa Romeo lijkt duidelijk gedreven door het financiële aspect, aangezien Zhou veel sponsorgeld met zich meeneemt. Giovinazzi liet op sociale media weten dat hij niet blij was met zijn vervanging.

Toch was Zhou al vanaf jonge leeftijd een fanatiek motorsportliefhebber. De Chinees stapte op zevenjarige leeftijd voor het eerst in een kart. 'Vroeger keek ik heel veel animatieseries waar auto's in zaten', rakelt Zhou op in een interview met Corriere dello Sport. 'Ik was zeven toen ik mijn eerste kans in een kart kreeg en een jaar later kreeg ik een kart van mijn ouders. Ik houd van het geluid en de snelheid die je mee kan nemen in de bochten. Daarnaast is het altijd spannend, net als basketbal. De race is niet beslist tot het allerlaatste moment.'

Pijnlijke crash op jonge leeftijd

De aanstaande coureur van Alfa Romeo maakte al vroeg kennis met de mindere kant van motorsport. Tijdens zijn eerste race in karting crashte hij met een andere coureur. 'Ik moest opgeven, want mijn hele schouder lag open. Ik ben naar het ziekenhuis gebracht om hechtingen te krijgen. Het deed heel veel pijn.' Zijn droom werd er niet door beïnvloed. 'Mijn ouders vroegen of ik door wilde gaan met motorsport. Natuurlijk wilde ik doorgaan. Ik droom al vanaf een jonge leeftijd om zo ver mogelijk te komen in de motorsport. Die droom is nu werkelijkheid', besluit Zhou.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws