Kravitz speculeert over toekomst van Zhou in F1, Pourchaire strijdt om tweede Sauber-zitje Formule 1
Formule 1

Kravitz speculeert over toekomst van Zhou in F1, Pourchaire strijdt om tweede Sauber-zitje

Kravitz speculeert over toekomst van Zhou in F1, Pourchaire strijdt om tweede Sauber-zitje

De speculaties over de toekomst van Zhou Guanyu in de Formule 1 blijven aanhouden. Ted Kravitz geeft aan dat hij in een felle strijd verwikkeld is met Théo Pourchaire voor het tweede racestoeltje bij Sauber in het seizoen 2024. Zhou heeft dit seizoen slechts vier punten weten te scoren en er gaan geruchten rond dat de Chinese coureur het einde van zijn Formule 1-carrière zou kunnen naderen.

Kravitz heeft brandstof toegevoegd aan de speculatie en vraagt zich af hoe de toekomst eruitziet voor Zhou in de sport. Kravitz overpeinsde: 'Gaat Zhou Guanyu volgend jaar zijn stoeltje behouden? Ik weet het niet.' Hij benadrukte de groeiende status van Pourchaire, die naam heeft gemaakt in het Formula 2-kampioenschap en een juniorrijder is voor Sauber. Volgens Kravitz draait het gevecht om het Sauber-stoeltje voor 2024 uiteindelijk uit op een strijd tussen Zhou en Pourchaire.

Toekomst Pourchaire onzeker

Pourchaire zelf blijft onzeker over zijn eigen toekomst in de sport, met name bij Sauber. Als hij de titel in het Formula 2-kampioenschap wint, mag hij niet langer deelnemen aan deze serie. Zijn recente prestatie op Monza, waar hij punten voor de poleposition, een vierde plaats in de sprintrace en een podiumplaats in de hoofdrace behaalde, heeft hem 25 punten voorsprong op zijn concurrent gegeven terwijl er nog 39 punten te verdienen tijdens de seizoenfinale in Abu Dhabi. Over zijn vooruitzichten voor 2024 gaf Pourchaire eerlijk toe: 'Het is waar, het is een eerlijk antwoord, ik weet het niet', vertelt hij aan de Britse tak van GPBlog. Pourchaire onthulde dat de gesprekken met Sauber over zijn toekomst nog lopende zijn, maar de uitkomst blijft onzeker.

Met een bijna drie maanden durende onderbreking voor de finale van het Formula 2-seizoen in Abu Dhabi, wordt verwacht dat Pourchaire meer verantwoordelijkheden zal krijgen binnen het Alfa Romeo-team. Pourchaire bevestigde: 'Ik zal veel vaker terugkeren naar mijn taken als reservecoureur bij Alfa Romeo. Dat is goed. Er staat veel simulatiewerk op de planning en wellicht wat oefentijd in de Formule 1-auto. Maar daar kan ik niet al te veel over zeggen.' De toekomst van zowel Zhou als Pourchaire in de Formule 1 blijft dus voorlopig gehuld in onzekerheid, en de komende maanden zullen bepalend zijn voor hun verdere carrières in de sport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws