De Vries blikt kort terug op afgelopen maanden: 'Denk dat het menselijk is' Formule E
Formule E

De Vries blikt kort terug op afgelopen maanden: 'Denk dat het menselijk is'

De Vries blikt kort terug op afgelopen maanden: 'Denk dat het menselijk is'

Eerder op woensdag maakte het Formule E-team van Mahindra de komst van Nyck de Vries wereldkundig. Na zijn mislukte Formule 1-avontuur bij AlphaTauri wilde de Nederlander even tot zichzelf komen, maar de tijd is volgens hem nu rijp om een nieuw raceavontuur aan te gaan. De Vries kijkt enorm uit naar zijn rentree in de elektrische tegenhanger van de Formule 1, maar hij blikt ook nog even terug op de afgelopen periode na zijn gedwongen vertrek bij AlphaTauri.

In juli maakte AlphaTauri bekend per direct afscheid te nemen van De Vries. De 28-jarige wist in zijn eerste tien races voor het Italiaanse team niet te imponeren en moest plaatsmaken voor Daniel Ricciardo. Het nieuws kwam hard binnen bij De Vries. Hij besloot een pauze te nemen en zich te richten op een cursus aan Harvard. In een gesprek met The Race blikt de Nederlander nog even terug op de afgelopen maanden na zijn gedwongen vertrek bij AlphaTauri.

'Ik denk dat het menselijk is om een rustperiode in te lassen. Gewoon om na te denken over wat je hebt gedaan, waar je staat en wat je wil gaan doen', zegt De Vries, die kort na zijn ontslag bij AlphaTauri al liet weten dat het hem pijn deed dat zijn Formule-kans al zo vlug weer voorbij was. 'Maar zoals ik enkele dagen nadat het allemaal gebeurde in mijn persoonlijke post ook schreef: het leven is geen bestemming, het is een reis. Ik denk dat als je er echt vanuit dat perspectief naar kijkt, dat het je ook helpt om te resetten en vooruit te kijken.'

Zin in nieuw Formule E-avontuur

Na een paar maanden van rust denkt De Vries weer helemaal klaar te zijn voor een nieuw hoofdstuk en in 2024 keert hij terug in de Formule E bij het team van Mahindra. 'Ik heb nu genoeg tijd gehad om tot mezelf te komen en nu kan ik niet wachten. Ik ben echt enthousiast en ik voel letterlijk nieuwe motivatie om weer te gaan racen en weer te gaan doen waar ik het meest van houd. We zijn nu aangekomen bij een nieuw hoofdstuk, iets waar ik niet op kan wachten', aldus De Vries.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws