Frijns over toekomst Formule E: 'Is het nog wel de juiste klasse?' Formule E
Formule E

Frijns over toekomst Formule E: 'Is het nog wel de juiste klasse?'

Frijns over toekomst Formule E: 'Is het nog wel de juiste klasse?'

Robin Frijns racet al vijf jaar in de Formule E, maar ziet een onzekere toekomst voor zich. De elektrische raceklasse lijkt op een 'kruispunt' te staan, waar het niet zeker is of het de goede kant op gaat. Ook voor de Nederlandse coureur zelf geeft dat een hoop onzekerheid. Komend jaar zou voor duidelijkheid moeten zorgen.

Dat de Formule E op dit moment niet zo populair is, vindt Frijns niet heel gek. 'Het stofzuigergeluid en sommige Mario Kart-achtige aspecten helpen niet mee', legt hij uit aan De Telegraaf. 'Veel mensen zijn de V10- en V8-motoren uit de Formule 1 nog gewend. Ik snap dan wel dat ze daar niet van houden.' De 29-jarige coureur ziet over een aantal jaar de populariteit juist weer groeien. 'De jongere mensen van nu, die over tien jaar kijken, vinden het misschien juist heel normaal.'

Niet alleen de Formule E, maar ook de carrière van Frijns staat op een belangrijk punt. Door alle onzekerheid rondom de elektrische raceklasse, moet de Nederlander alvast kijken naar andere opties. De teams van Audi en BMW vertrokken recentelijk en de kans zit erin dat andere teams zullen volgen. 'Dit kan een dipje zijn, maar het kan ook een neergaande lijn betekenen. Ik ben heel benieuwd wat er gaat gebeuren.'

Overstap naar WEC

Een mogelijkheid voor Frijns, buiten de Formule E, zou het World Endurance Championship zijn. Vanaf volgend jaar zal de nieuwe 'hypercar' klasse, de oude LMP1-klasse vervangen. Het vertrokken Audi heeft al aangegeven geïnteresseerd te zijn in dit nieuwe concept. De Limburgse coureur is momenteel in dienst van Audi en ziet er kansen in. 'Er is nog geen officiële bevestiging. Veel fabrikanten zitten in een tussenjaar en zullen kijken waar het heen gaat.' Afgelopen jaar debuteerde hij in het WEC, binnen de LMP2-klasse.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws