Uitslag E-Prix van Saoedi-Arabië | Frijns schittert, de Vries valt tegen Formule E
Formule E

Uitslag E-Prix van Saoedi-Arabië | Frijns schittert, de Vries valt tegen

Uitslag E-Prix van Saoedi-Arabië | Frijns schittert, de Vries valt tegen

De eerste race van het Formule E-seizoen is verreden. Nyck de Vries startte vanaf P3 en voor Mercedes hoopten we dat de Nederlander meteen een podiumplek zou kunnen pakken. Het optreden van de Formule 2-kampioen viel echter tegen. Robin Frijns hield de Nederlandse naam hoog.

Het voornaamste beeld dat we gezien hebben in het eerste half uur is mooi samen te vatten in de onderstaande tweet. Alexander Sims - die van pole position startte - wist lange tijd de eerste plek vast te houden maar bezweek uiteindelijk onder de druk van Stoffel Vandoorne. Nyck de Vries volgde het duo op de voet in zijn Mercedes.

Toen de Vries zijn tweede attack mode activeerde, verloor hij echter enkele plaatsen, die op het straatcircuit niet zomaar terug te winnen waren. Hij viel terug naar P6 en zag in zijn spiegels zijn landgenoot, Robin Frijns. Frijns begon vanaf P12 en klom netjes naar P7.

Bird zet Mercedes-coureurs te kijk

Vandoorne kon ongeveer tien minuten van tevoren het tempo niet bijhouden en Sam Bird zag zijn kans. Hij passeerde de Belg op het rechte stuk en wist vanaf toen de eerste positie vast te houden. Zes minuten voor het einde zette Vandoorne zijn aanvalsmodus in maar hij werd toen opgehouden door een safety car en verloor bovendien nog een plek aan Andre Lotterer.

Last-minute safety car in Saoedi-Arabië

Daniel Abt kon niet op tijd remmen omdat zijn voorwielen op zijn eigen voorvleugel stonden. Hij kwam zijwaarts op het straatcircuit tot stilstand en het duurde lang voordat zijn auto weggetakeld kon worden. Met drie minuten te gaan stond Vandoorne inmiddels op een derde plek.

Frijns haalt de Vries listig in

In de slotfase werd het nog spannend. Vandoorne poogde om de eerste plek te pakken maar moest op het laatste moment toch uitwijken. De Vries en Frijns kwamen vervolgens Sims tegen. De Vries poogde een inhaalactie, Sims en de Vries verloren tijd en Frijns wist er listig langs te glippen. Zo eindigden de Nederlanders achter elkaar.

Frijns wist een uitstekende vijfde plek te bemachtigen nadat hij vanaf P12 gestart is. De Vries moet genoegen nemen met P6, ondanks dat zijn Mercedes-bolide in de kwalificatie erg sterk oogde en hij vanaf P3 mocht beginnen. (Foto: Instagram Nyck de Vries)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws