VeeKay keert terug na blessureleed: 'Gelukkig mag ik weer racen' IndyCar
IndyCar

VeeKay keert terug na blessureleed: 'Gelukkig mag ik weer racen'

VeeKay keert terug na blessureleed: 'Gelukkig mag ik weer racen'

Rinus van Kalmthout maakt zijn rentree in de IndyCar. De Nederlander was kort afwezig in verband met een blessure, die hij opliep bij een ongeluk op zijn racefiets. Hierbij brak de 20-jarige zijn sleutelbeen en moest hij onder het mes. Ondanks zijn spoedige herstel kwam de vorige race op Road America nog te vroeg, maar nu is er groen licht gegeven voor de aankomende race op het Mid-Ohio Sports Car Course-circuit.

In een persbericht laat het management van de Nederlander weten dat hij de afgelopen weken zijn training weer heeft opgepakt en dat zijn herstel soepel verliep. Woensdagochtend is hij door IndyCar-doktoren onderzocht en de resultaten waren uitstekend. Zodoende mag VeeKay weer aantreden in de IndyCar, op een van zijn lievelingscircuits. 'De Mid-Ohio Sports Car Course is een van mijn favoriete circuits. Ik heb goede herinneringen overgehouden aan de vorige keren dat ik hier was.'

'Het was vervelend om de wedstrijd op Road America te moeten missen, maar dankzij hulp van het medische team en mijn eigen team, is het herstel soepel verlopen en mag ik gelukkig weer racen', aldus een opgewekte van Kalmthout. Vooralsnog beleeft de 'Rookie of the Year' van het afgelopen seizoen een succesvol jaar. 'Ik ga mijn uiterste best doen om dit weekend weer een nieuw hoofdstuk aan dit mooie seizoen toe te voegen.' Zo stapt VeeKay komend weekend dus weer in zijn #21 SONAX Chevrolet van zijn team, Ed Carpenter Racing.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws