F1 Live | Felicitaties stromen binnen voor Verstappen na tweede titelwinst Max Verstappen
Max Verstappen

F1 Live | Felicitaties stromen binnen voor Verstappen na tweede titelwinst

F1 Live | Felicitaties stromen binnen voor Verstappen na tweede titelwinst

Max Verstappen mag zich na zondag 9 oktober officieel tweevoudig wereldkampioen Formule 1 noemen. De coureur van Red Bull Racing won de Grand Prix van Japan en zag hoe Charles Leclerc door een tijdstraf terug werd gezet naar P3. Hierdoor liep de Nederlander genoeg punten uit om de titel met nog vier races te gaan alvast veilig te stellen. F1Maximaal zet de laatste reacties op een rijtje in een liveblog.

Verstappen liet zelf eerder al weten dat hij vol ongeloof en trots terugkijkt op zijn titelwinst. Het werd op bizarre wijze bekendgemaakt dat de 25-jarige zijn tweede kampioenschap won. Zo kwam vlak na de race naar buiten dat Leclerc een tijdstraf ontving voor het afsnijden van de laatste chicane. Hij viel terug van P2 naar P3, terwijl Sergio Pérez door die penalty een 1-2 bezorgde aan Red Bull.

Ook was er onduidelijkheid over de puntenverdeling. Uiteindelijk bleken volledige punten uitgedeeld te worden. Dit komt doordat de FIA enkel naar de halve puntentelling grijpt in het geval de race onder een code rood werd afgevlagd. Dat was niet het geval en dus kreeg Verstappen 25 punten en liep hij tien punten uit op Leclerc - er waren acht punten nodig om kampioen te worden.

Verstappen na tweede F1-titel op recordjacht

Zo werd Verstappen tweevoudig wereldkampioen en wordt het volgend jaar opnieuw een kwestie van titelverdediging voor de coureur van Red Bull. Het was bovendien de twaalfde overwinning van het seizoen van Verstappen, die nu nog twee keer moet winnen om het record van meeste overwinningen in één seizoen (staat nu op dertien) te verbeteren.

F1 Live | De laatste reacties vanuit Japan na tweede titelwinst Verstappen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws