Marko verrast door titel Verstappen: 'Ik heb nog nooit zoiets buitenaards gezien' Formule 1
Formule 1

Marko verrast door titel Verstappen: 'Ik heb nog nooit zoiets buitenaards gezien'

Marko verrast door titel Verstappen: 'Ik heb nog nooit zoiets buitenaards gezien'

Dr. Helmut Marko geeft toe dat hij verrast was door het plotselinge tweede kampioenschap van Max Verstappen. Tijdens de race in Japan dacht hij eigenlijk iets minder na over de titel en toen opeens Charles Leclerc een straf kreeg van vijf seconden was hij erg verbaasd.

'Onze strategiemensen zeiden dat we nog steeds een punt misten omdat we niet de snelste ronde hadden. Dus dat was een enorme verrassing voor ons allemaal', verklaart Marko bij Sky Sports F1. 'We waren zo gefascineerd door het duel tussen Checo (Sergio Pérez, red.) en Charles Leclerc. En dan was er de verwarring over de laatste ronde', verklaart de Oostenrijker.

'Er was algemene verwarring. We dachten niet eens aan de WK-titel, maar alleen aan het feit dat het een geweldig resultaat was. Het hoogtepunt was de inhaalmanoeuvre van Max in de eerste ronde. Ik heb nog nooit zoiets buitenaards gezien', vervolgt een enthousiaste Marko.

'We hadden niet verwacht dat het hier zou gebeuren'

'Max was een klasse apart, dat bewees hij in meerdere races. De soevereiniteit waarmee hij deze rijdt is opmerkelijk', legt Marko uit. 'Ik moet zeggen: petje af. Zijn kwalificatieronde was ook een beetje op de limiet. Sergio was er niet helemaal bij in de laatste training, maar in de race was hij weer in volle gang en verdeelde zijn banden.'

De Mexicaan lag een tijd op flinke afstand van Leclerc. 'Toen de Ferrari de bandenproblemen had, liep hij geleidelijk in en plaatste zeer goede aanvallen. Leclerc reed toen midden in de chicane vanwege zijn slechtere banden, en dat is het', vertelt de 79-jarige. Toch zal het vieren van de titel nog even op zich moeten wachten. 'We moeten naar Nagoya, we hebben verplichtingen in Europa en we hadden eerlijk gezegd niet verwacht dat het hier zou gebeuren. Maar dat zullen we goedmaken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws