Horner vergelijkt Verstappen en Vettel: 'Ze zijn compleet verschillend' Max Verstappen
Max Verstappen

Horner vergelijkt Verstappen en Vettel: 'Ze zijn compleet verschillend'

Horner vergelijkt Verstappen en Vettel: 'Ze zijn compleet verschillend'

Max Verstappen en Sebastian Vettel zijn compleet verschillend, zo laat Christian Horner weten in een interview bij Cambridge Union. De teambaas van Red Bull Racing heeft met beide coureurs gewerkt binnen de Oostenrijkse renstal, maar ziet eigenlijk geen overeenkomsten tussen de twee wereldkampioenen.

'Ze zijn compleet verschillend', vertelt de Britse topman, die begint bij hoe hij Vettel meemaakte in zijn tijd bij het team: 'Sebastian gaat overal op in, elk stukje data en alle aspecten van de auto worden onder de loep genomen. Hij verliet vaak het circuit als laatste. Het kostte hem zo'n halfuur om alleen al de opwarmronde te bespreken, laat staan de gehele race.'

Verstappen analyseert niet zo erg als Vettel, legt Horner uit: 'Max is een stuk simpeler hierin. Hij heeft gewoon ontzettend veel rauw talent. Hij is de meest hongerige coureur die ik ooit heb meegemaakt en wil gewoon winnen. Zijn feedback is rechtdoorzee, ook richting zijn race-ingenieur. Ze lijken soms wel een getrouwd stel. Maar je weet dat hij je elke ronde honderd procent geeft en dat hij dat ook van het team verwacht.'

Wat Verstappen en Vettel wél gemeen hebben

Horner ziet over het algemeen geen overeenkomsten tussen Verstappen en Vettel, behalve dat ze allebei voor Red Bull in actie zijn gekomen. Wel zijn het allebei succesvolle coureurs en dat ziet Horner terug in hun mentaliteit: 'Qua karakter zijn ze zeer verschillend. Ik zou zeggen dat wat ze wél gemeen hebben hun ambitie is', besluit de 48-jarige Red Bull-teambaas.

Registreer hier om mee te discussiëren

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws