Leclerc: 'Dit jaar tussen Verstappen en mij minder agressief dan normaal' Formule 1
Formule 1

Leclerc: 'Dit jaar tussen Verstappen en mij minder agressief dan normaal'

Leclerc: 'Dit jaar tussen Verstappen en mij minder agressief dan normaal'

Charles Leclerc denkt dat hij Max Verstappens zwakke plekken kent, en Verstappen die van hem. De Monegask geniet van het gevecht met zijn titelconcurrent, en stelt dat hun raceverleden voor spanning zorgt, maar ook toestaat dat ze elkaar heel houden op het asfalt. Over de titelstrijd van Verstappen met Lewis Hamilton in 2021 laat de Ferrari-coureur zich liever niet uit.

'Ik houd van het duel met Verstappen', zo steekt de nummer twee in het wereldkampioenschap van wal ten overstaan van Motorsport-Magazin. 'We kennen elkaar al heel erg lang en we zitten altijd op de limiet', voegt hij daaraan toe. Diverse keren kwamen de twee rijders elkaar tegen op het asfalt, maar tot op heden is het nog niet in tranen geëindigd.

Leclerc realiseert zich dat dat in het verleden wel anders was, en het 2022-seizoen van de twee stercoureurs is daarin dus ook een uitzondering. 'Dit jaar is het wat minder agressief tussen ons dan normaal', geeft hij toe. 'We zijn met elkaar opgegroeid en kennen daardoor elkaars zwakke punten.' Wanneer hij de Nederlander aanvalt, weet hij hoe hij toe moet slaan.

'Dat we elkaar goed kennen, maakt het dus ook spannend. Er heerst daarnaast veel respect tussen ons', beargumenteert hij. Onder meer in Bahrein en Saoedi-Arabië was het stuivertje wisselen tussen de rijders, die daar keer op keer de koppositie aan de ander moesten laten, maar voorlopig houden ze het netjes. Over de titelstrijd van 2021, waarin Verstappen het opnam tegen Hamilton, kan niet datzelfde gezegd worden.

Leclerc houdt lippen op elkaar over Verstappen en Hamilton

Ook wordt Leclerc gevraagd naar het titelgevecht van 2021, dat vlam vatte halverwege het seizoen, en tot aan het einde van het jaar spannend bleef. 'Over het gevecht met Verstappen en Hamilton wil ik niets kwijt. Daar kon ik me niet in mengen omdat ik helaas niet om dat soort posities vocht', concludeert Leclerc, die zich enkel op zichzelf richt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws