Verstappen weigert van 'nummer twee' te spreken binnen Red Bull: 'Zo noem ik het liever niet' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen weigert van 'nummer twee' te spreken binnen Red Bull: 'Zo noem ik het liever niet'

Verstappen weigert van 'nummer twee' te spreken binnen Red Bull: 'Zo noem ik het liever niet'

Max Verstappen denkt niet dat hij voorgetrokken is in 2021 door Red Bull Racing. In het afgelopen seizoen moest de Oostenrijkse renstal soms prioriteiten stellen om de coureurstitel binnen te slepen, maar toch is Verstappen van mening dat er geen sprake is van een voorkeur voor een van de twee rijders. Lovend laat hij zich vervolgens uit over zijn teamgenoot, Sergio Pérez, die deels te danken is voor zijn wereldtitel.

Er wordt bij Motorsport-Magazin gesproken met de Nederlander en zijn visie op zijn teamgenoot wordt gevraagd. Pérez wist zich in 2021 uitstekend in een ondersteunende rol te plaatsen, wat Verstappen met vlagen geholpen heeft in de titelstrijd. Van een wingman weigert de enkelvoudig wereldkampioen echter te spreken: 'Zo noem ik het liever niet. Pérez is geen nummer twee.'

'Uiteindelijk hebben we dezelfde kansen. Natuurlijk moet je gerespecteerd worden, maar je wil niet voorgetrokken worden. Ik denk ook niet dat ik dat nodig heb', voegt hij daaraan toe. In vrijwel elk team ontstaat er na verloop van tijd een hiërarchie binnen het coureurspaar. Dit was de afgelopen jaren bijvoorbeeld duidelijk te zien bij Mercedes, waar Valtteri Bottas veelal in dienst van Lewis Hamilton reed.

Verstappens woorden aan het adres van Pérez zijn goedbedoeld, maar in de slotfase van het jaar koos Red Bull geregeld wel degelijk voor de Limburger. Denk hierbij aan het Grand Prix-weekend in Mexico. Nadat er schade gevonden was bij de achtervleugel van Verstappen besloten ze de achtervleugels van de Red Bull-coureurs om te wisselen, waarmee ze de Mexicaan dus benadeelden.

Verstappen lovend over Pérez

Verstappen ervaart dus zelf geen duidelijke voorkeursbehandeling bij Red Bull, en stelt dat dat maar beter is ook: 'Uiteindelijk is het niet goed voor een team als het altijd zo gaat.' Waarom hij dat precies vindt, licht hij niet toe. De eerste beredenering die te binnen schiet is dat het vooral niet eerlijk is ten opzichte van de andere rijder.

Verstappen werd in 2021 voor het eerst gepaard met Pérez en is zeer tevreden met hoe de samenwerking verlopen is in dat eerste jaar. 'We wisten natuurlijk niet precies hoe de samenwerking zou verlopen', geeft Verstappen toe, 'maar Checo is een ongelooflijk persoon, en niet alleen om mee samen te werken. Hij is ook een super aardige kerel en een ware familieman.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws