Marko opgelucht na overwinning Verstappen: 'Druk was immens na safety car' Max Verstappen
Max Verstappen

Marko opgelucht na overwinning Verstappen: 'Druk was immens na safety car'

Marko opgelucht na overwinning Verstappen: 'Druk was immens na safety car'

Helmut Marko zag een zinderende slotfase van de Grand Prix van Canada. Max Verstappen wist te winnen nadat hij Carlos Sainz achter zich wist te houden, ook al zat de Ferrari-coureur telkens in zijn DRS-venster. Marko looft daarom de prestatie van Verstappen en geeft een update over de uitvalbeurt van Sergio Pérez.

Sainz kon na een safety car-herstart in ronde 54 vol drukzetten op Verstappen. Marko keek vol spanning toe, zo laat hij weten in gesprek met het Oostenrijkse ORF: 'De druk was immens na de laatste safety car. Max kwam gewoon niet uit het DRS-venster. In de tweede sector was Ferrari duidelijk sneller dan wij. Wij reden met banden die zeven tot negen ronden ouder waren.'

Marko is dan ook onder de indruk dat Verstappen zijn hoofd koel hield en naar de overwinning reed. Sainz leek sneller te zijn dan zijn oud teamgenoot van het voormalige Toro Rosso, maar kon niet toeslaan. 'De druk weerstaan, altijd maar die DRS zien te pareren... Godzijdank had Sainz twee kleine remfoutjes in de haarspeldbocht', aldus Marko.

Pérez' uitvalbeurt veroorzaakt door versnellingsbak

De Red Bull Racing-adviseur zag ook hoe Pérez uitviel. Hij heeft een update over de stand van zaken: 'De versnellingsbak is kapot. De bak zat aan het einde van zijn levensduur, maar hij had het nog vol moeten houden. We vermoeden dat er sprake is van schade door het incident van zaterdag, hoewel die klap niet direct de versnellingsbak aantastte. Dat moeten we onderzoeken, het is jammer.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws