Verstappen stellig: 'Denk dat we over het algemeen niet de snelheid hadden' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen stellig: 'Denk dat we over het algemeen niet de snelheid hadden'

Verstappen stellig: 'Denk dat we over het algemeen niet de snelheid hadden'

Max Verstappen is blij met zijn overwinning in de Grand Prix van Canada, maar is ook opgelucht dat hij Carlos Sainz achter zich heeft kunnen gehouden. De Spanjaard zat in de slotfase telkens in het DRS-venster van de Nederlander, maar kon ondanks dat voordeel geen aanval openen op de coureur van Red Bull Racing.

Op die manier heeft Verstappen op zinderende wijze een vaderdagcadeau kunnen geven aan Jos Verstappen. Of laatstgenoemde echt heeft kunnen genieten, is de vraag. 'Het was ook spannend volgens mij, ik denk niet dat hij het fijn vond, maar ik heb mijn best gedaan', grapt zoon Verstappen bij Viaplay. Het doel om Jos een vaderdagcadeau te geven, is in ieder geval behaald.

Maar makkelijk was het niet en dat weet Verstappen zelf maar al te goed: 'Ik denk dat we over het algemeen niet de snelheid hadden, de Ferrari was te sterk in de race. Zonder safety car was het moeilijk geworden, maar met de safety car was het ook niet ideaal. Beide opties waren dus niet fijn, maar uiteindelijk hebben we toch kunnen winnen', legt de 24-jarige uit.

Verstappen optimistisch, maar denkt niet dat F1-titel al binnen is

Door te winnen in Montreal heeft Verstappen zijn zesde zege van het seizoen weten binnen te slepen. Mede daardoor heeft de regerend wereldkampioen nu een voorsprong van 46 punten op teamgenoot Sergio Pérez en 49 punten op Charles Leclerc. Is de titel al binnen? Verstappen denkt van niet: 'Het is nog een lang seizoen. Er kunnen nog veel dingen kunnen gebeuren en fout gaan, maar het is wel positief.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws