Pourchaire schijnt licht over clash Hamilton-Verstappen: 'Niet echt fout van één iemand' Max Verstappen
Max Verstappen

Pourchaire schijnt licht over clash Hamilton-Verstappen: 'Niet echt fout van één iemand'

Pourchaire schijnt licht over clash Hamilton-Verstappen: 'Niet echt fout van één iemand'

Ook Theo Pourchaire heeft zijn licht laten schijnen over de clash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in de openingsronde van de Britse Grand Prix afgelopen weekend. De Franse Formule 2-coureur wijst Hamilton aan als de coureur die het meest fout zit, maar benadrukt meer naar een race-incident te neigen.

De zeventienjarige coureur vertelt in gesprek met de Franse tak van Motorsport.com dat hij de botsing tussen Verstappen en Hamilton spectaculair vond. 'Maar je moet eerlijk zijn. Verstappen is een erg agressieve coureur en dat is hij al sinds hij actief is in de Formule 1', steekt hij van wal. 'Hij clasht nog vaak met rivalen, maar niemand was erg geïrriteerd over hem gisteren.'

Als iemand fout zat volgens de talentvolle coureur, dan was het Hamilton. 'Maar zelfs in mijn ogen is het lastig. We zitten dichter bij een 50/50 dan bij de fout van één persoon', nuanceert Pourchaire.

Pourchaire blij dat Verstappen niet geblesseerd is

De Fransmans ergert zich wel aan de commentatoren op social media. Na de crash ontstond er een soort kampvorming waarbij partijen niet altijd even vriendelijk waren. 'Mensen op social media praten erg snel en kunnen foutieve informatie verspreiden', vindt Pourchaire. 'We rijden 300 kilometer per uur en er wordt gestreden voor het kampioenschap. Het is niet zo dat men de ander per se niet wil laten gaan. Ik genoot wel van de eerste ronde, maar het was jammer van het incident. Max maakt het goed en dat is het allerbelangrijkste. 51 g is niet niets.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws