Villeneuve kiest kant Verstappen: 'Lewis schatte situatie verkeerd in' Opinie
Opinie

Villeneuve kiest kant Verstappen: 'Lewis schatte situatie verkeerd in'

Villeneuve kiest kant Verstappen: 'Lewis schatte situatie verkeerd in'

Jacques Villeneuve weet het zeker: Lewis Hamilon is schuldig aan de crash van Max Verstappen tijdens de openingfase van de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Brit tikte de Nederlander aan in Copse, waarna Verstappen hard de bandenstapels in vloog. Hamilton zat fout, zo stelt Villeneuve in gesprek met F1-Insider.

'Lewis schatte de situatie verkeerd in', vindt Villeneuve, die zich in 1997 kroonde tot wereldkampioen in de Formule 1. 'Ik denk dat de druk om in eigen land verslagen te worden door Max zo groot was, dat Lewis het risico accepteerde. Ik denk dat in elke andere race Hamilton eerder van het gas was afgegaan.'

Het was de eerste keer dat het tot een fikse botsing kwam tussen de twee titelrivalen. Verstappen leidt het WK nog met acht punten, maar dat waren er zaterdagavond na de eerste sprintrace nog 33. Villeneuve is niet onbekend met clashes tussen titelrivalen. Zelf werd hij in 1997 kampioen doordat Michael Schumacher op hem instuurde in Jerez, waar de laatste race van de jaargang verreden werd. Schumachers poging Villeneuve te elimineren mislukte, waarna de Duitser werd gediskwalificeerd.

Villeneuve gelooft niet dat Hamilton Verstappen bewust aantikte. 'Hij liet het er gewoon van afhangen', concludeert de vijftigjarige Canadees, die tot op heden nog altijd de laatste wereldkampioen namens Williams is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws