Update | Herbert verbijsterd over uitspraken Verstappen: 'Teleurstellend in vele opzichten' Max Verstappen
Max Verstappen

Update | Herbert verbijsterd over uitspraken Verstappen: 'Teleurstellend in vele opzichten'

Update | Herbert verbijsterd over uitspraken Verstappen: 'Teleurstellend in vele opzichten'

Max Verstappen verkiest Ferrari als titelconcurrent boven Mercedes. In 2021 nam Verstappen het op tegen Lewis Hamilton, die voor de Duitse renstal tot aan de laatste race de coureurstitel in zicht hield. Dit jaar heeft hij met Charles Leclerc en Ferrari nieuwe tegenstanders, en deze nieuwe tegenstanders vindt hij prettiger in de omgang. Bij Sky Sports F1 legt hij uit waarom, en wat het grote verschil is.

Verschilt de uitdaging van 2022 van die van 2021? Dit wordt hem gevraagd door het Britse sportmedium. 'Absoluut, maar dat komt ook vanwege het feit dat de auto's anders zijn', is de enkelvoudig wereldkampioen van mening. 'Er liggen diverse redenen ten grondslag aan. De coureurs zijn anders. Dat is niet per se bedoeld in de zin van dat één van de twee coureurs beter of prettiger is, het is gewoon anders. Iedereen is anders.'

'Ik prefereer wat we nu hebben. Allereerst ken ik Leclerc goed, het is een toffe gozer. Daarnaast zijn we ongeveer even oud, volgens mij liggen we qua leeftijd drie weken uit elkaar', stelt hij als deelverklaring. In zijn strijd met Hamilton was er sprake van een ware strijd tussen generaties. Met Leclerc is dit uiteraard niet het geval, gezien de Monegask van dezelfde generatie is als hijzelf.

Verstappen over Ferrari

Maar niet alleen Leclerc dwingt respect af bij Verstappen. Ook zijn team, Ferrari, doet dit: 'We vechten tegen een zeer gerespecteerde concurrent. De manier waarop ze handelen, is anders (dan Mercedes, red.). Als Ferrari een race wint, kunnen we ze benaderen en feliciteren. Zelfs met bepaalde mensen in het team zoals Mattia (Binotto, red.) heb ik een erg goede relatie.'

'Zo moet het ook zijn. Op het circuit moet je concurrenten zijn, maar naast het asfalt moet je het ook leuk met elkaar kunnen hebben. Daar geniet ik dit jaar ontzettend van', benadrukt hij. Verstappen geeft aan dat dat met Mercedes in mindere mate het geval was, en dat hij het bijzonder vindt dat hij in principe naar alle teamgenoten van Leclerc en Carlos Sainz toe kan lopen voor een praatje.

Verstappen: 'Ik zou op zaterdag niet bij Mercedes op tafel gestaan hebben'

Op Circuit Paul Ricard is Verstappen blijkbaar even richting de motorhome van Ferrari gelopen, want hij vertelt dat hij daar op zaterdagavond op de tafels gestaan heeft en een feestje heeft gevierd met onder meer de Ferrari-teambaas. 'Dat was bij Mercedes nooit gebeurd. Het is denk ik de klik die we hebben met Ferrari. Red Bull heeft ook zeer veel respect voor ze, en dat is mooi om te zien.'

Update 15.45u (30/07) | Herbert verbijsterd over uitspraken Verstappen: 'Teleurstellend in vele opzichten'

Johnny Herbert begrijpt niet waarom Max Verstappen zich negatief heeft uitgelaten over de gevechten met Lewis Hamilton vorig jaar. De Nederlander sprak vol lof over de concurrentiestrijd met Ferrari, en ging daarbij volgens de analist voorbij aan de gevechten met de Brit vorig jaar. Herbert snapt niet dat Verstappen het niet meer heeft over Hamilton.

'Het is teleurstellend in vele opzichten', aldus Herbert bij Sky Sports, die ziet dat de Nederlander direct voorbij gaat aan zijn gevechten met Hamilton en nu oog heeft voor zijn duel met Leclerc. 'Hij lijkt gewoon voorbij te gaan aan Lewis en het meteen te hebben over de gevechten die ze hebben gehad met Ferrari en Charles.'

De analist dacht dat Verstappen het naar zijn zin had in de duels van vorig jaar met de Britse coureur, maar dat blijkt toch anders te zijn. 'Ik dacht dat hij de gevechten die ze op de baan hadden leuk vond, maar duidelijk helemaal niet. Ik begrijp niet waarom zijn commentaar zo negatief zou zijn over Lewis en de gevechten die ze vorig jaar hadden. Ik ben nogal verbijsterd', aldus Herbert.

Kan Lewis Hamilton de eerste Mercedes-zege van het jaar binnenslepen op de Hungaroring? Zet in en krijg 13,00 keer je inzet terug!

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws