Verstappen blij met beslissing stewards: 'Zou niet weten wat ze anders moeten beslissen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen blij met beslissing stewards: 'Zou niet weten wat ze anders moeten beslissen'

Verstappen blij met beslissing stewards: 'Zou niet weten wat ze anders moeten beslissen'

Max Verstappen is van mening dat ze te langzaam waren in vergelijking met Mercedes. Het lukte Verstappen om Lewis Hamilton enige tijd achter zich te houden, maar uiteindelijk moest hij de Brit aan zich voorbij laten gaan en liep het gat in de laatste paar ronden van de race alleen maar meer op.

'We waren gewoon te langzaam', begint Verstappen tegenover Ziggo Sport. 'Ik probeerde Hamilton achter me te houden, maar hij had teveel topsnelheid. Op dit circuit konden ze makkelijk volgen. Binnen acht tienden moest ik al verdedigen, maar uiteindelijk is dit een prima resultaat.'

Tegenover Sky Sports vervolgde Verstappen: 'Er is hier veel slijtage en je moet de banden alsnog veel gebruiken. Het was wel een mooi gevecht met Hamilton en een realistisch resultaat op het einde', is de Red Bull-coureur van mening.

'We hadden niet veel waaruit we konden kiezen'

Over de strategie was Verstappen tevreden. 'We hadden niet veel waaruit we konden kiezen, dus de strategie was wel prima.' Ook ging Verstappen nog even in op het incident met Hamilton waarbij er geen tijdstraf werd uitgedeeld. 'Ik zou niet weten wat ze anders moeten beslissen, we zijn gewoon aan het racen.'

'Wij waren gewoon heel sterk in Mexico, zo kan je het ook zien', vervolgt Verstappen, die daarmee wil aangeven dat dit kan gebeuren. 'Zij hebben ook een nieuwe motor, dat helpt natuurlijk ook weer.' Volgend weekend reizen de coureurs af naar Qatar. 'Dat is een groot vraagteken voor iedereen, maar we gaan het zien', sluit Verstappen af, die ook meteen aangeeft dat er geen nieuwe onderdelen zullen komen voor de Red Bull.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws