Verstappen blijft niet op constant gewicht: 'Die maand eet en drink ik wat ik wil' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen blijft niet op constant gewicht: 'Die maand eet en drink ik wat ik wil'

Verstappen blijft niet op constant gewicht: 'Die maand eet en drink ik wat ik wil'

Max Verstappen is in de winter zo'n vijf kilo afgevallen om weer op zijn gewicht van 74 kilogram te komen. In december laat de Red Bull-coureur vaak de touwtjes vieren, omdat het Formule 1-seizoen dan ten einde is. Maar in januari pakt Verstappen de draad op en gaat hij volle bak aan het trainen. Binnen zes weken was de Nederlander weer op zijn gewenste gewicht, nog voor de start van de testdagen in Bahrein.

'Het hele jaar zit ik voor mijn gevoel onder mijn normale gewicht', begint Verstappen in gesprek met De Telegraaf. 'Ik geef mezelf dan een maand de tijd om te eten en te drinken wat ik wil en een beetje te genieten. Voor mij voelt het goed op deze manier. Sommigen vinden het fijner om het hele jaar constant te zijn, wat dat betreft. Ik vind het juist leuk om een maand niet aan trainen te denken en dan in januari weer vol gas te gaan.'

Verstappen 'pijnigt' zichzelf in januari

Voor Verstappen staat de maand januari in het teken van afvallen en helemaal fit worden. 'Ik vind het leuk om mezelf dan een beetje te pijnigen', zegt hij. Volgend weekend begint het raceweekend alweer, in Bahrein. Verstappen is blij dat hij dit keer aan het seizoen kan beginnen met een auto op gewicht. 'Die auto (van vorig seizoen, red.) had nog meer overgewicht dan de kilo’s die ik ben aangekomen in december. Dus dat is aardig wat.'

Over de huidige RB19 is Verstappen meer dan tevreden. Dat merkte hij in februari al, tijdens de filmdag van Red Bull. 'Het was heel koud, 's ochtends was de baan nog bevroren. Je zag dat er was gestrooid. Ik zei tegen mijn engineer Gianpiero: 'Die eerste bocht ga ik zo direct vol gas'. Hij zei: 'Nee, dat kan niet hoor'. Toen ik naar buiten kwam in de auto, voelde het direct wel goed aan, dus ik deed het gewoon. Het betekent ook dat ik me direct goed voelde in de auto', besluit Verstappen.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws