Verstappen vol vertrouwen naar eerste race: 'Zeker verbeterd ten opzichte van vorig jaar' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen vol vertrouwen naar eerste race: 'Zeker verbeterd ten opzichte van vorig jaar'

Verstappen vol vertrouwen naar eerste race: 'Zeker verbeterd ten opzichte van vorig jaar'

Max Verstappen blikt met een goed gevoel terug op zijn testdagen in Bahrein. De Nederlander nam de eerste volledige dag en een deel van de tweede dag voor zijn rekening. Het andere deel was voor Sergio Pérez, die ook meteen de gehele laatste dag in actie mocht komen. Daarmee zitten de testdagen voor Verstappen er al op, en kan de Red Bull-coureur vooruitkijken naar de Grand Prix van Bahrein, volgend weekend.

'We hebben heel positieve testdagen gehad', begint Verstappen in gesprek met De Telegraaf. Zijn eerste testdag sloot de Limburger als snelste af en op de tweede dag moest hij alleen Alfa Romeo-coureur Zhou Guanyu voor zich dulden. De Chinees reed zijn tijd echter wel op een compound zachter dan Verstappen, en dus kan hij tevreden zijn. 'De auto werkte en voelde heel goed.'

Verstappen merkt verschil door banden

Waar veel teams nog bezig zijn om veel meters te maken, konden ze bij Red Bull op de tweede dag al focussen op de details. 'We hebben de nodige dingen uitgeprobeerd', zegt Verstappen daarover. 'Ik genoot ervan om in de auto te rijden. Deze verschilt wel iets in vergelijking met vorig jaar, dus hij rijdt ook iets anders. Dat heeft ook te maken met de nieuwe banden.'

'Overall gezien is de auto zeker verbeterd ten opzichte van vorig jaar', is Verstappen positief. Toen kende Red Bull een moeilijk begin van het seizoen door overgewicht van de auto. Daar zullen de Oostenrijkers aan de start van dit seizoen geen last van hebben. 'We hebben veel geleerd en hopelijk kunnen we volgende week (tijdens de Grand Prix van Bahrein, red.) gelijk goed beginnen', besluit hij.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws