Verstappen duikt na Qatar meteen simulator in: 'Hij dacht niet dat ik ja zou zeggen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen duikt na Qatar meteen simulator in: 'Hij dacht niet dat ik ja zou zeggen'

Verstappen duikt na Qatar meteen simulator in: 'Hij dacht niet dat ik ja zou zeggen'

Twee dagen na de Grand Prix van Qatar was Max Verstappen alweer te vinden in zijn simulator. De Nederlander werd gevraagd om deel te nemen aan de VCO ProSIM SERIES. Samen met zijn teamgenoot bij Team Redline, Dominik Hofmann, wist Verstappen aan de leiding te komen, maar twee andere teamgenoten, Max Benecke en Chris Lulham, wisten de race uiteindelijk te winnen.

'Mijn teamgenoot Dominik vroeg me via Discord of ik met hem wilde racen als Real-World Pro', begint Verstappen na afloop van de race in de livestream. 'Hij dacht niet dat ik ja zou zeggen, maar waarom niet? Dus ik sloot mijn game af en begon met iRacing en trainde een beetje. Het ging echt goed, beter dan ik had verwacht', aldus de Red Bull-coureur, die uiteindelijk genoegen moest nemen met de tweede plek.

'Ik heb er veel plezier aan beleefd'

Heel veel voorbereidingstijd had Verstappen niet, maar aan zijn rijstijl was dat niet terug te zien. 'Voor mij was het format van de VCO ProSIM SERIES natuurlijk perfect', vervolgt de Limburger. 'De auto is voor iedereen hetzelfde, dus ik hoefde alleen maar aan de set-up te wennen. Het is ook fijn dat de baan pas zo kort van tevoren bekend wordt gemaakt. Zo heeft iedereen dezelfde voorwaarden. Ik heb er veel plezier aan beleefd.'

Benecke is blij dat hij Verstappen en Hofmann uiteindelijk achter zich wist te houden. 'Dat was een perfect evenement voor ons. De twee rijderstitels winnen en dan ook nog de heat en de bonusrace winnen. Dat is een fantastische afsluiting van het seizoen. Ik hou gewoon van het format van de VCO ProSIM SERIES. Het is het beste wat iRacing op dit moment te bieden heeft. Ik heb heel veel plezier. Het startveld is van hoge klasse, gebalanceerd, en we hebben geweldige gevechten aan de top', besluit Benecke.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws