Norris baalt van lekke band in Qatar: 'Dit resultaat komt hard binnen' Formule 1
Formule 1

Norris baalt van lekke band in Qatar: 'Dit resultaat komt hard binnen'

Norris baalt van lekke band in Qatar: 'Dit resultaat komt hard binnen'

McLaren-coureur Lando Norris geeft toe dat het matige resultaat in Qatar best pijn doet. De Brit leek op koers voor een goed aantal punten, maar door een lekke band viel de jonge coureur van de vierde naar de elfde plek. Het Britse team is in gevecht met Ferrari om plek drie in het constructeurskampioenschap, maar het team heeft door dit resultaat een nog forsere achterstand opgelopen. 'Het is allemaal gewoon even vervelend.'

Ferrari wist het weekend in Qatar af te sluiten met punten voor beide coureurs, terwijl bij het team van McLaren alleen Norris punten scoorde. De jonge coureur eindigde nog op plek negen, maar teamgenoot Daniel Ricciardo eindigde buiten de punten. Volgens Norris horen deze dagen bij de motorsport, desalniettemin is het effect van zulke dagen altijd voelbaar. 'Het doet gewoon best veel pijn', zegt de McLaren-coureur bij The Race.

De vorige races kon de jonge rijder de resultaten nog slikken, maar in Qatar was dat een stuk moeilijker. 'We hadden een hele goede auto. Het hele weekend leken we er heel goed bij te zitten. Onze snelheid in de race was namelijk heel erg goed. Alleen de topteams en Fernando Alonso waren echt sneller dan wij, dus we hadden zeker wel op de vierde plek kunnen eindigen.'

Ferrari op koers voor plek drie

Een lekke band maakte vroegtijdig een einde aan de goede snelheid van de Brit. Hierdoor kon de Italiaanse renstal met beide coureurs boven Norris eindigen en het gat in het constructeurskampioenschap vergroten naar 39,5 punten. De McLaren-coureur is zich bewust van de situatie. 'De afgelopen weken hebben wij veel fouten gemaakt en waren zij bijna foutloos. Het komt dus nog harder binnen dat we hier niet meer punten konden pakken, omdat het er nu juist wel goed uit zag', concludeert Norris.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws