Verstappen kan pace niet duiden: 'Op de hards ging het op een of andere manier beter' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen kan pace niet duiden: 'Op de hards ging het op een of andere manier beter'

Verstappen kan pace niet duiden: 'Op de hards ging het op een of andere manier beter'

Max Verstappen dankt vooral de harde banden na de Grand Prix van Las Vegas. De coureur van Red Bull Racing merkte dat de mediums niet goed werkten onder zijn RB19, maar op de hards wist hij verloren terrein goed te maken. Verstappen verloor veel tijd door een straf en een crash met George Russell. De vleugelschade was uiteindelijk geen extra horde voor Verstappen, die de race uiteindelijk wist te winnen.

De Grand Prix van Las Vegas werd uiteindelijk een race waarin Verstappen keihard moest werken voor zijn overwinning. De Red Bull-coureur pakte bij de start Charles Leclerc al, maar hij kon niet binnen de lijntjes kleuren en drukte daardoor ook zijn rivaal van de baan. Na een clash met Russell en meerdere inhaalacties, kwam Verstappen met een kapotte voorvleugel als eerste over de streep. 'Het was erg hectisch, er gebeurde veel, maar op een goede manier', zegt de Red Bull-rijder tegenover F1TV.

Mediums werken niet goed bij Red Bull

Toch was het niet uitgesloten dat de overwinning niet naar Verstappen zou gaan. Leclerc en Sergio Pérez hadden op een gegeven moment de beste papieren in handen. Verstappen was vooral blij dat hij snel van zijn mediums af was. 'Toen Charles naar buiten kwam, had ik het gevoel dat hij niet zo ver voor lag en ik zag dat het tempo goed was. Dus na de safetycar moest ik de McLaren en een Alpine inhalen voordat ik mee kon doen aan de strijd. Maar op de harde banden ging het op de een of andere manier veel beter voor ons.'

'Nadat we waren gestopt, de vijf seconden straf hadden ingelost en op de harde banden stonden, denk ik dat we veel meer snelheid in de auto hadden', vervolgt de Nederlander. Op de mediums kon Verstappen het gat vergroten tot twee seconden, maar Leclerc wist de Red Bull-coureur uiteindelijk binnen te hengelen. Toen Verstappen eenmaal op hard rubber reed, kon niemand tippen aan zijn snelheid. 'Dat was zeker heel positief. Ik kon echt zien dat we competitiever waren.'

Vleugelschade geen probleem voor Verstappen

Op de hards moest de drievoudig wereldkampioen dus een aantal inhaalacties zien te voltooien, waaronder op Russell. Verstappen zette zijn auto in bocht 12 ernaast en dat verwachtte de jonge Brit. Russell stuurde in, waardoor beide rijders elkaar raakten. 'Ik had een beschadigde voorvleugel, dus daar moest ik ook mee omgaan. Ik verloor zeker wat downforce daardoor, maar het was nog steeds bestuurbaar, dus we hielden vol. Uiteindelijk was het een leuke race, want ik ben vol gas blijven geven tot het einde', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws