Verstappen met stomheid geslagen: 'Dat moet een grap zijn' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen met stomheid geslagen: 'Dat moet een grap zijn'

Verstappen met stomheid geslagen: 'Dat moet een grap zijn'

Max Verstappen heeft het nog niet helemaal naar zijn zin in Miami, maar wist op vrijdag wel in beide sessies bovenaan te eindigen. Dat ging in de sprintkwalificatie niet gepaard met de snelste ronde van de sprintkwalificatie, en dus was hij zelf ook verbaasd dat hij op zaterdag in Miami toch vooraan mag starten.

Verstappen kwam in het tweede deel van de sprintkwalificatie pas in de slotminuten in actie. Daarbij liet Verstappen op de mediumbanden de vierde tijd noteren, op ruime achterstand van snelste man Lando Norris. De Brit reed in SQ2 op mediumbanden al een tijd die in SQ3 voldoende zou zijn geweest voor poleposition. Verstappen reed zelf in SQ3 geen foutloze ronde, maar dat gold ook voor alle uitdagers.

De Nederlander was na afloop dan ook verbijsterd dat hij toch genoeg had gedaan voor de eerste plek. 'De training voelde heel goed aan. Het voelde aan alsof de auto in een goed window zat. In de kwalificatie voelde dat op de een of andere manier niet meer zo, en ik was helemaal niet blij', vertelt de 26-jarige aan Formula1.com. 'In SQ2 reed ik echt een verschrikkelijke ronde', zegt Verstappen, die in dat deel dus pas laat naar buiten kwam.

Verstappen stomverbaasd

In SQ3 zette Verstappen tóch de snelste tijd uit dat deel neer, al was zijn poletijd dus niet de snelste tijd van de dag. 'Ik had geen grip, en toen ging ik SQ3 in met de zachte banden. Ik zag dat ik maar twee tienden sneller was (dan in SQ2 met de mediumbanden, red.)', zo geeft Verstappen aan dat hij eigenlijk wel zeker ervan was dat hij geen goede startplek zou veroveren. 'De ronde zelf was ook niet goed. Ik gleed enorm rond, en ik had geen grip, en toen zeiden ze dat ik op de eerste plek stond. Toen dacht ik: dat moet een grap zijn. We pakken deze natuurlijk graag mee, maar qua gevoel was dit niet bepaald goed. We zullen gaan kijken waar dat aan lag.'

'Normaal gesproken wordt alles weer normaal als de banden wat stabieler worden', zo lijkt Verstappen zich over de sprintrace niet al te veel zorgen te maken. 'Je merkt dat er nog weinig grip is. Dan kunnen de banden ofwel heel goed ofwel heel slecht aanvoelen. Nu voelden ze vrij slecht aan, maar ik neem dus aan dat de anderen ook geen goede ronde wisten te rijden op de zachte banden. We gaan het analyseren, maar normaal stabiliseert dit allemaal onder race-omstandigheden, dus dan zou het wat beter moeten zijn.'

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws