Coronel trekt conclusie na rommelige poleronde Verstappen: 'Dan weet je hoe superieur je bent' Opinie
Opinie

Coronel trekt conclusie na rommelige poleronde Verstappen: 'Dan weet je hoe superieur je bent'

Coronel trekt conclusie na rommelige poleronde Verstappen: 'Dan weet je hoe superieur je bent'

Max Verstappen was na afloop van de sprintkwalificatie op het Miami International Autodrome enorm verrast over het feit dat hij de snelste tijd op de klokken had gezet. De coureur van Red Bull Racing maakte een paar foutjes tijdens zijn enige kwalificatieronde in SQ3, maar desondanks was de Nederlander de sterkste. Volgens Tom Coronel laat dit precies zien hoe 'superieur' de drievoudig wereldkampioen is.

In SQ3 besloten de tien snelste coureurs allemaal om pas in de laatste minuten het circuit op te duiken en zodoende slechts één getimede ronde te rijden. Dat betekent dat alles meteen moest kloppen en dat ieder foutje bijzonder kostbaar kon zijn. Lando Norris ondervond dat aan den lijve, de Brit reed namelijk met afstand de snelste tijd in SQ2 en leek een serieuze gooi naar zijn tweede opeenvolgende sprintpole te kunnen doen. De McLaren-coureur maakte echter een grote fout in de eerste sector en zou uiteindelijk genoegen moeten nemen met P9.

Ook de ronde van Verstappen was verre van foutloos. 'Je zag hem een onbalans hebben', analyseert Coronel de ronde van Verstappen in de nabeschouwing van Viaplay. 'Hij ging even over de kerbstones en dan moet hij van richting veranderen. Hij had een behoorlijk moment en daardoor kan je de auto niet mooi roteren en prepareren voor het lange rechte stuk dat daarna komt. Ja, ik zeg: hier verlies je gewoon altijd twee tienden.'

Daarom was Verstappen volgens Coronel ook niet tevreden, maar de analist stelde dat het moment in bocht vijftien niet het enige foutje in de poleronde van de regerend wereldkampioen was. 'We zagen zelf ook een heel klein momentje in bocht elf, daarom kon hij de auto voor bocht twaalf ook niet mooi roteren. Met een heel klein beetje onderstuur ging hij de bocht in', zag Coronel.

'Dan weet je hoe superieur je bent'

Waar de fout van Norris hard afgestraft werd, daar stond Verstappen ondanks een paar momentjes 'gewoon' op P1. De 26-jarige vroeg zich hardop af hoe dat mogelijk was. 'Ik denk echt dat hij zich afvraagt: waarom heb ik hier geen 1:26 gereden?', doelt Coronel op de tijd die wellicht mogelijk was geweest met een foutloze ronde. 'Maar omdat hij wist dat hij zelf die foutjes heeft gemaakt, denkt hij: ik ben hier tevreden mee en nu eens kijken wie er over mij heen komen. En dan komt er niemand over je heen. Dan weet je eigenlijk hoe superieur je bent', besluit Coronel.

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws