Verstappen leeft mee met Leclerc: 'Die fout is snel gemaakt' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen leeft mee met Leclerc: 'Die fout is snel gemaakt'

Verstappen leeft mee met Leclerc: 'Die fout is snel gemaakt'

Max Verstappen leeft mee met Charles Leclerc na diens fout in Imola. De Ferrari-coureur vergooide enkele punten in de slotfase van de race door te spinnen in de derde sector en zijn voorvleugel te beschadigen. Verstappen denk dat dat soort dingen nou eenmaal gebeuren en dat zijn concurrent ongetwijfeld baalt van het voorval.

'Die fout is snel gemaakt, want hij was hard aan het pushen om Sergio Pérez aan te vallen. Dat neemt niet weg dat het pijnlijk voor hem is', zo analyseert Verstappen bij Motorsport.com het moment van de concurrent. Tot die tijd zat hij Verstappens teamgenoot op de staart, en soms wist hij er na het rechte stuk zelfs naartoe te kruipen, maar een inhaalactie kon Leclerc niet plaatsen.

Verstappen denkt dat de Monegask baalt: 'Dat het pijnlijk is, dat weet hij zelf ook. Dat hoeft niemand hier hem te vertellen.' Leclerc ging het weekend in Italië in met een gat van 46 punten naar titelrivaal Verstappen. Na Imola zijn daar nog maar 27 punten van over. Met andere woorden: één DNF voor de Ferrari en de heren liggen weer op gelijke hoogte.

Verstappen: 'Wat gebeurd is, is gebeurd'

Verstappen stelt dat het foutje dat Leclerc maakte nou eenmaal gemaakt kan worden in het racen, en lijkt te suggereren dat zijn generatiegenoot er vooral niet te veel mee moet zitten: 'Het kampioenschap is nog heel erg lang. Ja, we hebben veel punten binnengesleept, dat is niet geweldig (voor hem, red.), maar wat gebeurd is, is gebeurd en hij deed het natuurlijk niet expres.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws