Rosberg: 'Leclerc maakte fout die hij niet mag maken in de strijd om de titel' Formule 1
Formule 1

Rosberg: 'Leclerc maakte fout die hij niet mag maken in de strijd om de titel'

Rosberg: 'Leclerc maakte fout die hij niet mag maken in de strijd om de titel'

Oud Formule 1-coureur Nico Rosberg analyseerde bij Sky Sports de race in Imola en gaf ook commentaar op de crash van Charles Leclerc, die de Monegask zeer duur kwam te staan. De Duitser had ook kritiek op de Ferrari-coureur en zag hem fouten maken die hij niet mag maken als de Monegask de wereldtitel wenst binnen te halen. Volgens Rosberg had Leclerc makkelijk de derde plek binnen moeten halen.

Charles Leclerc had gemakkelijk de derde plaats kunnen pakken in Imola volgens Rosberg, maar de Ferrari-ster spinde van de baan tien ronden voordat de geblokte vlag viel en raakte daarbij de bandenstapels. Hij had geluk dat hij door kon gaan en als zesde kon eindigen. Toch was de teleurstelling over zijn eigen fout over zijn hele gezicht te lezen.

'Leclerc maakte een fout zoals hij die in vorige seizoenen ook kon maken. De Ferrari-coureur kan zich zulke fouten echter niet permitteren in de strijd voor de wereldtitel. Hij jaagde op Sergio Pérez in de strijd om de tweede plek en juist de achtervolger ging in de fout. Zulke dingen kunnen niet gebeuren, er was geen druk bij Leclerc terwijl er bij Perez wel druk lag om de eerste twee plekken voor Red Bull te verzekeren', aldus Rosberg.

Rosberg heeft kritiek op Ferrari

Rosberg had ook kritiek op de leiding bij Ferrari, volgens de Duitser had Leclerc na zijn spin makkelijk door kunnen rijden met de schade die hij aan zijn auto had. Ferrari koos er echter voor om Leclerc een pitstop te laten maken en zijn voorvleugel te vervangen. 'Ze hadden hem nog een ronde moeten laten rijden om te zien hoe erg de schade aan de voorvleugel hem echt trof. Structureel, leek het in orde te zijn. Als hij was doorgegaan zonder wissel, zou hij nog steeds als vierde zijn geëindigd. Ik denk dat Ferrari een fout maakte', is Rosberg zeker.

Pérez zei echter na de race dat het daar in de remzone nog een beetje vochtig was en dat verontschuldigt Charles een beetje omdat hij spinde toen hij op de rem stond. 'Hij ging te snel naar binnen en dat wilde hij corrigeren door in de eerste bocht wat meer de kerbs te raken. Maar dat dwong hem in de spin en deed hem in de bandenstapels belanden. Hij had ook echt geluk dat er niets meer kapot ging', zegt Rosberg afsluitend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws