Verstappen: 'Nooit iets negatiefs over DRS gezegd, maar in Bahrein en Jeddah was het apart' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen: 'Nooit iets negatiefs over DRS gezegd, maar in Bahrein en Jeddah was het apart'

Verstappen: 'Nooit iets negatiefs over DRS gezegd, maar in Bahrein en Jeddah was het apart'

Max Verstappen stoort zich niet aan de vele DRS-zones in Australië, maar geeft toe dat het kat-en-muisspel dat hij met Charles Leclerc speelde in Saoedi-Arabië niet ideaal was. In Jeddah vocht hij met de Monegask en poogden ze beiden geregeld het DRS-detectiepunt niet als eerste over te komen. Dat zorgde voor bijzondere beelden, met onder andere een synchrone lock-up tegen het einde van de race.

'Ik heb nooit iets negatiefs over DRS gezegd, maar in Bahrein en Jeddah was het apart, waar je dan in een bepaalde bocht vecht en probeert DRS voor het volgende rechte stuk te behouden of te krijgen', aldus Verstappen, die in de persconferentie in Melbourne bij onder meer Formule1.nl aangeeft dat hij het probleem met het DRS-detectiepunt inziet.

In Australië is DRS wederom een onderwerp van gesprek. Voor het eerst in de geschiedenis van de sport wordt er gebruik gemaakt van maar liefst vier DRS-zones. 'Dat doen ze om het racen te verbeteren', weet de Red Bull Racing-coureur. 'Dat snap ik, maar het gaat er vooral ook om hoe de nieuwe lay-out wat dat betreft werkt. Het extra lange rechte stuk zal daarbij misschien helpen.'

Verstappen vs. Leclerc

Verstappen heeft in Charles Leclerc een nieuwe titelconcurrent gevonden. Qua titelconcurrent mag de Monegask dan wel nieuw zijn, maar de twee heren kennen elkaar al lang. 'Ik ben opgegroeid met Leclerc, we zijn dezelfde leeftijd en hebben veel met elkaar gestreden in de karts. Het bevalt me dit jaar goed, maar dat was vorig jaar ook zo, toen hebben we ook leuke duels gehad', concludeert de Limburger.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws