Verstappen over prestatieclausules in contract: 'Dan kan dit gaan spelen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen over prestatieclausules in contract: 'Dan kan dit gaan spelen'

Verstappen over prestatieclausules in contract: 'Dan kan dit gaan spelen'

Max Verstappen kreeg op de mediadag in Saoedi-Arabiƫ meer dan genoeg aandacht. Niet vreemd als regerend wereldkampioen en winnaar van de eerste Grand Prix van 2024, maar de vragen gingen maar zelden over de prestaties van Verstappen en Red Bull Racing, maar vooral over de toekomstplannen van de Limburger.

Dat was Verstappen zelf uiteraard ook al opgevallen, en dat vindt de 26-jarige coureur dan ook jammer. 'Ik praat liever over de geweldige auto die we hebben gebouwd, maar de afgelopen dagen lijkt niemand geĆÆnteresseerd in de RB20', baalt Verstappen. 'Ik verheug me op een geweldig seizoen.' Verstappen won de openingsraces met meer dan 22 seconden voorsprong.

Focus op het racen

Toch moet Verstappen ook bij de NOS weer ingaan op de situatie binnen het team. 'Het is niet zo dat ik er niks van merk, maar je zag wel aan het resultaat van de race dat het weinig invloed heeft op ons functioneren als team. Natuurlijk is het niet ideaal. Je maakt dit soort momenten liever niet mee, maar we slagen er goed in om ons te focussen', vertelt de Nederlander.

Verstappen houdt zich zoveel mogelijk afzijdig bij alle discussies. 'Ik weet niet wat er allemaal hogerop gebeurt en wordt besloten. Ik praat niet graag over dat soort dingen', aldus de 55-voudig winnaar. 'Ik ben slechts de coureur en richt me op mijn werk in de cockpit. Ik hoop dat we een streep kunnen zetten onder wat in Bahrein is gezegd en gebeurd. Als er issues zijn, proberen we die intern binnen het team op te lossen.'

Horner-onrust moet opgelost kunnen worden

'Nou, we zijn er nu ook allebei', zegt Verstappen, als hem gevraagd wordt of hij bij het team kan blijven als Horner de teambaas blijft. 'Ik heb hier veel verhalen over gelezen, maar ik wil graag een rustiger weekend dan in Bahrein. Een plek waar iedereen zich fijn voelt en goed kan werken.'

Verstappen meent dat de verschillende partijen op een gegeven moment ook de knop om moeten kunnen zetten. 'Iedereen moet mans genoeg zijn om hier uit te komen. Zo gaat dat. Ik ben het ook niet altijd met alles en iedereen eens', zegt de uitgesproken Limburger. 'Soms is een discussie juist goed. Je mag ook besluiten dat je het niet met elkaar eens bent, zolang het respectvol gaat. Dat komt in elke relatie voor', aldus de wereldkampioen.

Toekomst Verstappen ligt bij Red Bull

De Red Bull-coureur tekende na het pakken van zijn eerste titel in 2021 een nieuw contract bij het team, tot en met 2028. 'In principe blijf ik', laat Verstappen weten. 'Dat is de intentie en daarom heb ik voor zo'n lange tijd getekend, maar je weet nooit wat er gebeurt. Niet alles is te voorspellen. Niemand had verwacht dat Lewis zou vertrekken', beseft Verstappen.

Daarmee lijkt Verstappen te bevestigen dat er bepaalde clausules in zijn contract staan, en dus wordt er doorgevraagd. 'Natuurlijk hangt het samen met de prestaties', zo bevestigt Verstappen nogmaals. 'Kan het team mij een goede auto geven? In 2026, met het nieuwe reglement, kan dat gaan spelen.' In 2026 gaan de reglementen volledig op de schop, en zal Red Bull ook definitief afscheid van Honda nemen, en gebruik gaan maken van eigen power units.

Verstappen geeft echter wel aan dat hij niet zomaar het vertrouwen in zijn team zal verliezen, als er een tegenslag komt. De Nederlander is al bezig aan zijn negende seizoen bij het team, en is favoriet voor een vierde wereldtitel. 'Ik weet wat ze voor mij hebben betekend in mijn carriĆØre. Ik heb het hier naar mijn zin, geniet van deze club mensen en ben relaxed.' Verstappen lijkt er nogmaals op te hameren dat de resultaten belangrijker zijn voor zijn toekomst dan de huidige onrust. 'Zolang we presteren is er geen reden om te vertrekken, maar honderd procent zekerheid bestaat niet.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de poleposition in Saoedi-Arabiƫ? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws