Verstappen rekent niet op overwinning in Monaco: 'Misschien kans met een safety car' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen rekent niet op overwinning in Monaco: 'Misschien kans met een safety car'

Verstappen rekent niet op overwinning in Monaco: 'Misschien kans met een safety car'

Max Verstappen gaat er niet van uit dat hij tijdens de Grand Prix van Monaco nog veel verder naar voren kan komen. Dat vertelt hij in gesprek met Formula 1 voorafgaand aan de race. De coureur van Red Bull Racing weet hoe lastig het is om in te halen in Monaco en denkt dat enkel een safety car-periode hem nog naar voren kan helpen.

Het wordt bovenal een lange race, volgens Verstappen: 'Ik hoop op de baan te blijven gedurende 78 ronden, maar we zien wel wat er gebeurt. Dit is niet een plek waar je makkelijk kan inhalen. Met de safety car hebben we misschien nog een kans, maar we hopen over het algemeen op een goede puntenscore. Het is een lang seizoen en er kunnen nog veel dingen gebeuren.'

Verstappen dacht P2 te kunnen pakken tijdens kwalificatie GP Monaco

Tijdens de kwalificatie kwam Verstappen niet verder dan de vierde plaats. Aan het eind van het derde deel van de sessie crashte teamgenoot Sergio Pérez nog, waarna Carlos Sainz bovenop de Mexicaan klapte. Verstappen kon daardoor niet meer verbeteren, waardoor Charles Leclerc zijn poleposition kon behouden. Hoewel pole er misschien niet inzat voor Verstappen, had hij wel een beter resultaat verwacht dan P4.

De balans van zijn RB18 was immers beter, maar toch was het nog niet goed genoeg: 'We waren niet snel genoeg in de kwalificatie vergeleken met Ferrari. We hadden wel een betere balans, maar dat konden we niet laten zien tijdens Q3. Anders pakten we misschien de tweede plaats, dat was goed geweest voor ons, maar dat is Monaco. Dat hoort erbij hier', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws