Sainz en Pérez krijgen groen licht van Ferrari en Red Bull na kwalificatiecrash Formule 1
Formule 1

Sainz en Pérez krijgen groen licht van Ferrari en Red Bull na kwalificatiecrash

Sainz en Pérez krijgen groen licht van Ferrari en Red Bull na kwalificatiecrash

Carlos Sainz' F1-75 lijkt geen grote schade overgehouden te hebben aan de kwalificatiecrash met Sergio Pérez in Monaco. Op zaterdag tikte hij het rechtervoorwiel van de gestrande Red Bull Racing RB18 aan met zijn auto, maar de auto van de Spanjaard vergde volgens de Italiaanse tak van Motorsport.com verder geen reparaties waarmee Ferrari de avondklok moest breken. Dit geldt voor Red Bull en Pérez ook.

'Zowel Ferrari als Red Bull hoefden de avondklok niet te overtreden om de auto's van Sainz en Pérez te herstellen', wordt gesteld bij het autosportmedium. Wel wordt daarbij vermeld dat in de Red Bull-garage men nog bezig is met de reparaties, maar dat verwacht wordt dat deze op tijd voltooid zullen worden. Bij Ferrari is men de vloer er al op aan het zetten.

Er werd bij Ferrari al wel vanuit gegaan dat avondwerk niet nodig was. Sainz naderde de bocht voor de tunnel en spinde voordat hij de auto van de Mexicaan raakte. Daardoor was hij een deel van zijn snelheid al wel kwijt en raakte hij enkel met zijn linkerachterwiel de Red Bull. Het heeft de monteurs dus niet enorm veel moeite gekost.

Ferrari gaat grondig te werk

Wel is Ferrari dit jaar volgens redacteur Franco Nugnes een stuk grondiger te werk gegaan dan vorig jaar. Destijds controleerde de Italiaanse renstal de bolide van Charles Leclerc na een kwalificatiecrash, maar namen ze in deze controle slechts de helft van de versnellingsbak mee. De linkerkant van de versnellingsbak was wél beschadigd, waar het team op weg naar de startgrid pas achter kwam.

Om in 2022 een DNS te voorkomen, heeft Ferrari de bolide zorgvuldig onder handen genomen. Volgens een andere Italiaanse bron heeft het team uit voorzorg de volledige achteras van de Madrileen vervangen, evenals zijn versnellingsbak. Dit is een versnellingsbak die binnen de huidige toegestane hoeveelheid van dit onderdeel valt. Zodoende kost het Sainz geen gridstraf.

Drukte in Red Bull-garage van Pérez

In Pérez' garage is het sinds 10.00u, het moment waarop het voor de monteurs toegestaan was om de paddock te betreden, een stuk drukker. Red Bull verving bij de RB18 de versnellingsbak, evenals de ophanging aan de voorkant en aan de achterkant. Deze wijzigingen kosten hem geen gridplaatsen, en hij start dus gewoon vanaf de derde plek.

'We hebben geen problemen gehad', stelde de Mexicaan tijdens de Drivers' Parade. 'De fire-up ging goed en alle nodige checks zijn uitgevoerd. Ik kijk nu vooruit naar de race. Het doel is hier om beide Ferrari's te verslaan, en daar gaan we onze uiterste best voor doen. We willen het teamresultaat maximaliseren, de prioriteit is voor ons om die eerste plek te pakken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws