Verstappen schrikt van gat met Leclerc: 'Ze zullen zeker weer wat gevonden hebben' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen schrikt van gat met Leclerc: 'Ze zullen zeker weer wat gevonden hebben'

Verstappen schrikt van gat met Leclerc: 'Ze zullen zeker weer wat gevonden hebben'

Max Verstappen is niet tevreden met zijn kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Charles Leclerc beschikte over een stuk meer snelheid over één ronde, en pakte daardoor poleposition op het stratencircuit in Baku. Sergio Pérez was een fractie sneller dan Verstappen, waardoor de Nederlander de race als derde zal moeten beginnen. Toch heeft Verstappen nog steeds goede hoop.

'Het is natuurlijk niet verkeerd, maar ook niet goed genoeg', aldus een balende Verstappen tegenover Viaplay. 'Het is dit weekend gewoon weer lastig om een goede balans te vinden. Ook in de kwalificatie, Q3 ging over het algemeen niet heel goed. Ik had gewoon niet echt een fijne balans van de voorkant naar de achterkant toe en dan kan je ook niet echt constant zijn in hoe je een ronde aanpakt, met aanremmen en insturen. Maar evengoed sta ik nog derde'

Wie heeft de betere raceauto?

Of Red Bull de betere raceauto heeft dan Ferrari, durft Verstappen niet te zeggen. 'Dat is lastig, want er was natuurlijk best een groot gat weer in de kwalificatie', doelt de Red Bull-coureur op het feit dat Leclerc zes tienden sneller was dan hem. 'Ze zullen zeker weer wat gevonden hebben. Ik hoop dat het in de race weer wat dichterbij elkaar zit en dat mijn balans weer normaler aanvoelt.'

Eén voordeel voor Red Bull: het team met twee auto's achter die van Leclerc. In de afgelopen races liet Ferrari zien niet altijd even stabiel te zijn als het aankomt op strategie. Dat zou voor de Oostenrijkse renstal een voordeel kunnen zijn, verwacht Verstappen. 'Als we de snelheid hebben en we kunnen echt druk zetten, dan kunnen we er hopelijk voorbij', besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws